Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Latvijas izlases hokejista Zemgus Girgensona pārstāvētais Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubs Bufalo "Sabres" trešdien izcīnīja trešo uzvaru četrās spēlēs, ar rezultātu 5:4 (1:2, 2:0, 1:2, 1:0) papildlaikā pieveicot viesus Monreālas "Canadiens".

Girgensons laukumā pavadīja 14:23 minūtes, no kurām 2:50 bija skaitliskā mazākumā, bet astoņas sekundes arī vairākumā. Uzbrucējs nerealizēja vienu īpaši bīstamu vārtu gūšanas iespēju, kā arī vienreiz viņa metiens lidoja garām vārtiem. Tāpat hokejista kontā viens spēka paņēmiens un lietderības koeficients -1.

Latvijas hokejista ceturtais uzbrucēju virknējums otro spēli pēc kārtas izpelnījās atzinīgus vārdus par savu aktivitāti un melnā darba paveikšanu.

"Iespaidīgi, ka Girgensona-Larsona-Okposo virknējumam ir nomierinoša ietekme," par spēli rakstīja medija "The Athletic" žurnālists Džo Jerdons. "Monreāla citas maiņas iespiež dziļi savā zonā, bet šis virknējums nogādā ripu otrā laukuma pusē un tur to pietur."

Rezultātu pirmie atklāja mājinieki, vārtus vairākumā gūstot Viktoram Olofsonam. Taču Džoels Armija ar vārtiem gan mazākumā, gan vairākumā panāca vadību "Canadiens" vienībai.

Otrajā trešdaļā ar diviem vārtu guvumiem izcēlās Džeks Aikels, bet trešā perioda pirmajā minūtē Džefs Skiners jau panāca rezultātu 4:2 "Sabres" labā.

Komandai gan nebija lemts šo pārsvaru noturēt pamatlaikā. Jau nepilnu minūti vēlāk pēc Armijas piespēles izcēlās soms Jesperi Kotkaniemi, bet septiņas minūtes pirms trešā perioda beigām Bens Čarots rezultātu izlīdzināja.

Pēdējais vārds gan piederēja mājiniekiem. Komanda papildlaikā nespēja izmantot skaitlisko vairākumu, tomēr bija pietiekami labi nostājusies zonā, lai sekundes pēc tā beigām Markuss Johansons ar zibenīgu metienu gūtu spēles pēdējos vārtus.

"Sabres" vienība četrās spēlēs izcīnījusi septiņus punktus, bet nākamo maču tā aizvadīs piektdien, kad mājās uzņems Floridas "Panthers" vienību, kura trīs spēļu laikā uzvarējusi tikai vienreiz.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!