Latvijas hokeja izlases uzbrucēja Zemgus Girgensona pārstāvētā Bufalo "Sabres" komanda Nacionālās Hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta spēlē otrdien pārspēja Sanhosē "Sharks" un svinēja 10. uzvaru pēc kārtas.

"Sabres" savā laukumā uzvarēja pagarinājumā ar 3:2 (0:0, 1:0, 1:2, 1:0).

Girgensons šai spēlē laukuma pavadīja 12 minūtes un 56 sekundes, treneriem viņam atkal uzticoties skaitliskajā mazākumā, kurā Zemgus nospēlēja trīs minūtes un sešas sekundes. Vēl viņa kontā viens metiens pa vārtiem, viens spēka paņēmiens un neitrāls lietderības koeficients.

Pirmajā periodā abu klubu vārtsargi savus vārtus nosargāja neskartus, rezultāts tika atklāts vien otrā perioda 15. minūtē, kad Rasmuss Ristolainens izvirzīja vadībā mājiniekus. Trešā perioda sākumā Nātans Boljo panāca jau 2:0 "Sabres" labā, taču tad sekoja divi vārti Džo Pavelski izpildījumā un rezultāts jau bija izlīdzināts – 2:2.

Uzvaras vārtus pagarinājuma otrajā minūtē guva Džefs Skiners.

Ar šo uzvaru Bufalo "Sabres" atgriezās NHL Austrumu konferences kopvērtējuma galvgalī, par vienu punktu apsteidzot Tampabejas "Lightning". Arī visas līgas vērtējumā "Sabres" šobrīd ir pirmajā vietā.

"Sabres" 10 uzvaru sērija šobrīd ir garākā NHL čempionātā un atkārtots kluba rekords, nākamie ir Vašingtonas "Capitals" ar sešām uzvarām pēc kārtas, bet Kolorado "Avalanche" ir piecu uzvarētu spēļu sērija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!