Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Latviešu uzbrucēja Zemgus Girgensona pārstāvētā Bufalo "Sabres" komanda sestdien Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta mačā savā laukumā ar rezultātu 3:0 (1:0, 0:0, 2:0) pārspēja Anaheimas "Ducks".

"Ducks" vienībai šis bija trešais zaudējums pēc kārtas.

Girgensons šajā spēlē laukumā pavadīja 15 minūtes un deviņas sekundes, kuru laikā metienus pa vārtiem neveica, bet pielietoja trīs spēka paņēmienus, bloķēja divus pretinieku raidījumus un uzvarēja visos iemetienos, kuros piedalījās. Latvietim arī neitrāls lietderības koeficients.

Šīs spēles rezultātu 17. minūtē atklāja šogad NHL draftā ar pirmo numuru izvēlētais zviedru aizsargs Rasmuss Dālins, bet trešajā periodā pa vārtiem iemeta "Sabres" snaiperis Džefs Skiners, kuram tas bija jau 26. vārtu guvums šosezon, un Konors Šīrijs.

Bufalo komandā "sauso" maču aizvadīja vārtsargs Līnuss Ullmarks, kurš atvairīja visus 40 metienus un otro reizi savā NHL karjerā palika nepārspēts.

Girgensons šosezon laukumā bijis 34 mačos, kuros guvis trīs vārtus, veicis piecas rezultatīvas piespēles un iekrājis negatīvu lietderības koeficientu -1.

"Sabres" komandai šoruden bija desmit uzvaru sērija, kas ir atkārtots kluba rekords, bet pēc tam sekoja pieci zaudējumi pēc kārtas. Panākumi ļāva Bufalo vienībai pat uz laiku izvirzīties NHL kopvērtējuma vadībā.

"Sabres" ar 47 punktiem 37 spēlēs ieņem ceturto pozīciju Austrumu konferencē, kamēr "Ducks" komanda 38 mačos iekrājusi 43 punktus un Rietumos atrodas septītajā pozīcijā.

Bufalo komanda nākamo spēli aizvadīs 27.decembrī, kad viesosies pie Sentluisas "Blues".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!