Foto: AFP/Scanpix

Pie dramatiskas uzvaras Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta mača pagarinājuma pēdējā sekundē sestdien tika latviešu uzbrucēja Zemgus Girgensona pārstāvētā Bufalo "Sabres" komanda, kas savu skatītāju priekšā ar 3:2 (0:0, 1:1, 1:1, 1:0) pieveica Karolīnas "Hurricenes".

Uzvaras vārtus "Sabres" labā guva Džeks Aikels, kurš savā debijas sezonā pretinieku vārtos iemetis jau 22 ripas.

Abas komandas otrajā un trešajā trešdaļā apmainījās vārtu guvumiem, bet "Sabres" labā ar vārtiem izcēlās Markuss Folinjo un Aikels.

Tikmēr Girgensons šajā mačā ar rezultativitāti neatzīmējās, bet latvietis laukumā pavadīja 13 minūtes un 59 sekundes, metienus pa vārtiem neveicot, taču izpildot vienu spēka paņēmienu un dueli noslēdzot ar neitrālu lietderības koeficientu.

Latvijas hokeja uzbrucējs pēdējo reizi vārtus guva 25. janvārī, nākamajās 17 spēlēs paliekot tukšā. Latvietis šosezon 59 spēlēs guvis piecus vārtus un veicis deviņas rezultatīvas piespēles, nopelnot negatīvu lietderības rādītāju -2.

"Sabres" komanda ar 70 spēlēs izcīnītiem 65 punktiem ieņem septīto vietu Atlantijas okeāna divīzijas kopvērtējumā, bet Austrumu konferencē atrodas 14. pozīcijā.

Nākamo maču "Sabres" aizvadīs vien trešdien, savā laukumā uzņemot Monreālas "Canadiens".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!