Foto: AP/Scanpix/LETA

Latvijas hokejista Zemgus Girgensona pārstāvētā Bufalo "Sabres" vienība ceturtdien Nacionālās hokeja līgas (NHL) spēlē izrāva uzvaru papildlaika pēdējā sekundē, pārtraucot trīs zaudējumu sēriju.

"Sabres" viesos ar 3:2 (1:0, 1:1, 0:1, 1:0) uzvarēja Detroitas "Red Wings" hokejistus, kuriem šī bija trešā neveiksme pēc kārtas.

Uzvaras vārtus Bufalo komandas labā guva aizsargs Marko Skandella, kurš precīzi meta vien 0,2 sekundes pirms papildlaika beigām, gūstot savus trešos vārtus sezonā.

"Sabres" šajā mačā divas reizes bija vadībā, rezultātu ceturtajā minūtē atklājot aizsargam Rasmusam Ristolainenam, bet 34.minūtē rezultatīvajam Evanderam Keinam, kurš iemeta savu 20.ripu sezonā, vairākumā panākot 2:1. Tomēr abas reizes "Red Wings" atspēlējās, vārtus gūstot Jūnatanam Ēriksonam un Džastinam Abdelkaderam, kurš neizšķirtu 2:2 skaitliskajā vairākumā panāca vien 85 sekundes pirms pamatlaika beigām.

Tikmēr papildlaikā, kad visiem šķita, ka pēcspēles metieni ir neizbēgami, pie ripas pretinieku zonā tika "Sabres" uzbrucējs Juhans Lāšons, kurš atspēlēja Skandellam, aizsargam no iemetiena apļa izdarot netveramu plaukstas metienu. Tiesneši vēl skatījās video, lai pārliecinātos, ka ripa vārtos ielidoja pirms papildlaika beigām, pārliecinoties, ka tobrīd līdz sirēnai bija atlikušas vien 0,2 sekundes.

Šajā mačā uzvarētāju vārtos lielisks Robins Lēners, kurš atvairīja 35 no 37 metieniem, bet ar divām rezultatīvām piespēlēm izcēlās Lāšons.

Girgensons, kurš spēlēja "Sabres" otrajā maiņā, ar rezultativitāti neizcēlās. Latvietis laukumā pavadīja 12 minūtes un 32 sekundes, no kurām trīs minūtes nospēlēja mazākumā. Viņš divas reizes meta pa vārtiem, bloķēja divus metienus un izpildīja divus spēka paņēmienus, spēli noslēdzot ar neitrālu lietderības rādītāju.

Šosezon uzbrucējs 55 spēlēs guvis sešus vārtus, veicis piecas rezultatīvas piespēles un ticis pie negatīva lietderības rādītāja -6.

"Sabres" ar 47 punktiem 61 spēlē saglabā pēdējo, 16.vietu, konferencē, par pieciem punktiem atpaliekot no Otavas "Senators", kas ir pozīciju augstāk. Savukārt visas līgas kopvērtējumā Bufalo vienība par trim punktiem apsteidzot Arizonas "Coyotes".

Savukārt "Red Wings" ar 58 punktiem 60 spēlēs ir 13.pozīcijā.

Nākamo spēli Bufalo komanda aizvadīs sestdien, kad viesos tiksies ar Vašingtonas "Capitals".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!