Latviešu uzbrucēja Zemgus Girgensona pārstāvētā Bufalo "Sabres" komanda trešdien izcīnīja otro uzvaru šīs sezonas Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta mačos, savā laukumā pēcspēles metienu sērijā ar 2:1 (0:1, 0:0. 1:0, 0:0, 1:0) pieveicot Toronto "Maple Leafs".

Šī dueļa rezultātu jau otrajā minūtē atklāja "Maple Leafs" hokejists Pjērs Aleksandrs Parento, taču neizšķirtu "Sabres" vienībai izdevās panākt vien 56. minūtē, kad Girgensons ļoti veiksmīgi nocīnījās pie apmales, kā rezultātā ripa nonāca pie Evandera Keina, kurš guva vārtus.

Tiesa, Girgensonam rezultatīva piespēle netika ieskaitīta.

Pagarinājumā neviena vienība vārtus neguva, taču pēcspēles metienos uzvaras "bullīti" realizēja Mets Moulsons.

Girgensons šajā mačā laukumā pavadīja 17 minūtes un vienu sekundi, veikdams vienu metienu pa pretinieku vārtiem un pielietodams vienu spēka paņēmienu. Tāpat latvietis uzvarēja 12 no 16 iemetieniem un cīņu noslēdza ar pozitīvu lietderības koeficientu +1.

Zīmīgi, ka "Maple Leafs" galvenais treneris kopš pavasara ir titulētais Maiks Bebkoks, kurš pirms tam tika saistīts ar pievienošanos tieši "Sabres" klubam.

Šīs sezonas sešos mačos Girgensons pie rezultativitātes punktiem vēl nav ticis.

Ar četriem punktiem piecos mačos "Sabres" komanda pašlaik atrodas septītajā vietā Atlantijas divīzijas kopvērtējumā, kā arī ir 14. pozīcijā starp 16 Austrumu konferences vienībām.

Kā zināms, pēdējos divus gadus "Sabres" komanda bijusi vājākā līgā. Šosezon pie "Sabres" stūres vairs nav Latvijā pazīstamais kanādiešu speciālists Teds Nolans un vārtsargu treneris Artūrs Irbe. Viņu vietā klubs piesaistījis jaunu galveno treneri Denu Bilsmā un viņa palīgus pieredzējušo Teriju Mareju, kurš kā galvenais treneris NHL aizvadījis 15 sezonas, Deivu Bāru un Denu Lambertu, kurš pagājušajā sezonā kā Kelounas "Rockets" vienības galvenais treneris kļuva par Rietumu hokeja līgas (WHL) čempionu.

Iepriekšējā sezona Girgensonam kājas savainojuma dēļ noslēdzās priekšlaicīgi, kas viņam liedza pārstāvēt Latvijas izlasi pasaules čempionātā. Tiesa, savā otrajā NHL sezonā latvietis 61 mačā guva 15 vārtus un veica 15 rezultatīvas piespēles, kas pagaidām ir viņa labākais rādītājs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!