Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Latvijas uzbrucējs Zemgus Girgensons kopā ar Bufalo "Sabres" komandu piektdien piedzīvoja zaudējumu Nacionālās hokeja līgas (NHL) pirmssezonas pārbaudes spēlē.

"Sabres" savā laukumā ar rezultātu 1:2 (0:1, 1:1, 0:0) piekāpās Pitsburgas "Penguins" vienībai, kas ārpus pieteikuma atstāja uzbrucēju Teodoru Bļugeru.

Spēles 17.minūtē viesus vadībā izvirzīja Dominiks Simons, bet otrā perioda otrajā pusē uz "Sabres" uzbrucēja Teidža Tompsona precīzo metienu atbildēja Mišels Šapū.

Girgensons spēlēja 17 minūtes un 16 sekundes, no tām divas minūtes un 24 sekundes mazākumā, bet 52 sekundes vairākumā. Latviešu uzbrucējs vienreiz meta pa vārtiem, uzvarēja deviņos no 18 iemetieniem un cīņu noslēdza ar negatīvu lietderības koeficientu -1.

Tikmēr ārpus pieteikuma palika vārtsargs Artūrs Šilovs, kura pārstāvētā Vankūveras "Canucks" viesos ar rezultātu 1:4 (0:1, 1:1, 0:2) atzina Kalgari "Flames" pārākumu.

"Canucks" vārtus sargāja Tečers Demko, kurš atvairīja 27 no 30 pretinieku mestajām ripām, "Flames" hokejistiem 4:1 panākot ar metienu tukšos vārtos.

NHL pamatturnīrs sāksies 12.oktobrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!