Foto: AFP/Scanpix

Nacionālajā hokeja līgā (NHL) ceturtdien "sauso" uzvaru izcīnīja Zemgus Girgensons un Bufalo "Sabres", bet vārtus nespēja gūt bez Ronalda Ķēniņa spēlējošā Vankūveras "Canucks" vienība.

"Sabres" kārtējā mačā ar 3:0 pārspēja Anaheimas "Ducks", izcīnot trešo uzvaru pēdējos četros mačos. Latviešu uzbrucējs arī šoreiz netika pie rezultativitātes punktiem, un nav tos guvis kopš 4. decembra. Šajā sezonā 28 spēlēs Girgensona kontā ir divi gūti vārti un trīs rezultatīvas piespēles.

Latviešu uzbrucējs laukumā bija 14:03 minūtes, reizi pielietoja spēka paņēmienu, vienu reizi meta pa pretinieku vārtiem, bet viņa lietderības koeficients bija neitrāls.

"Sabres" uzvaru mačā nodrošināja otrajā periodā, kad guva visus trīs vārtus, bet divus no tiem 25 sekunžu laikā. Perioda trešajā minūtē Evanders Keins guva Bufalo komandas pirmos vārtus, bet 14. minūtē Džeiks Makeibs un Džeimijs Makgins ar 25 sekunžu intervālu pārspēja pretinieku vārtu vīru, panākot 3:0.

Izcili maču "Sabres" rindās aizvadīja vārtsargs Čads Džonsons, kurš atvairīja visus 44 metienus, bet Bufalo spēlētāji pa pretinieku vārtiem izdarīja divreiz mazāk metienu - 22. Viņam tā bija pirmā "sausā" spēle "Sabres" sastāvā un ceturtā NHL karjerā.

Tikmēr citā mačā Filadelfijā vārtus nespēja gūt "Canucks", kas ar 0:2 piekāpās "Flyers". Ķēniņš gatavojās šim mačam kopā ar "Canucks", taču atkal netika laukumā. "Flyers" uzvaru nodrošināja Maikla Rafla un Šona Kuturjē gūtie vārti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!