Foto: AP/Scanpix/LETA
Latvijas hokeja izlases uzbrucēja Zemga Girgensona pārstāvētās Nacionālās hokeja līgas (NHL) vienības Bufalo "Sabres" ģenerālmenedžera amatu jau ceturto sezonu ieņems Džeisons Boterils, vēstīts kluba mājaslapā.

NHL sezona turpināsies ar 24 komandu līdzdalību, bet atlikušajām septiņām 2019./20.gada sezona ir noslēgusies.

Starp šīm septiņām vienībām ir arī divas latviešu pārstāvētās komandas - Rūdolfa Balcera Otavas "Senators" un Girgensona "Sabres".

Otrdien "Sabres" paziņoja, ka jau ceturto sezonu pēc kārtas ģenerālmenedžera pienākumi tiks uzticēti Boterilam, kurš pagājušajā vasarā ar Girgensonu parakstīja viena gada līgumu. Sagaidāms, ka pārrunas ar spēlētāju ģenerālmenedžerim būs jāveic arī šovasar.

"Viņš [Boterils] ir mūsu ģenerālmenedžeris. Mūsu plāns ir turpināt sadarbību ar viņu," teica "Sabres" prezidente un līdzīpašniece Kima Pegula.

Boterils "Sabres" darbu sāka 2017.gada 11.maijā, un kopš tā laika komanda ir izcīnījusi 88 uzvaras 233 spēlēs. Vienība jau devīto sezonu nesasniedza izslēgšanas spēles, kas ir garākā sērija starp līgā esošajām vienībām.

"Pieļauju, ka šī izvēle, iespējams, nav populāra starp faniem, taču mēs darām to, kas mums šķiet pareizs. Mums ir nedaudz vairāk informācijas nekā faniem... Dažos darbos redzam pozitīvu attīstību," piebilda Pegula.

"Sabres" ir 6,5% iespēju šī gada draftā iegūt pirmo izvēli. Drafta loterija plānota 26.jūnijā.

Bufalo vienība šosezon 69 spēlēs izcīnīja 68 punktus, kas visā līgā deva 25.vietu. "Sabres" pietrūka vien trīs punkti, lai turpinātu šo sezonu.

Jau ziņots, ka NHL sezonas pārtraukumu izsludināja 12.martā, taču spēlētājiem līdz pat aprīļa beigām tika lūgts ievērot paškarantīnu. Zināms, ka astoņiem NHL spēlētājiem ir bijuši pozitīvi Covid-19 testi, ieskaitot piecus hokejistus no Otavas "Senators". Viņu vidū gan nebija Balcers.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!