Foto: AP/Scanpix/LETA

Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārajā čempionātā zaudējumus kārtējās spēlēs piedzīvoja Zemga Girgensona pārstāvētā vienība Bufalo "Sabres" un Pitsburgas "Penguins" ar Teodoru Bļugeru, bet pie uzvaras tika Kolumbusas "Blue Jackets", kurā spēlē latviešu vārtsargs Elvis Merzļikins.

"Sabres" ar Girgensonu ierindā viesos ar 2:3 (1:1, 0:1, 1:1) piekāpās Bostonas "Bruins". "Sabres" tas bija jau devītais zaudējums pēdējās desmit spēlēs, kādēļ komanda kopvērtējuma tabulā turpina slīdēt arvien zemāk. Vēl oktobrī komanda uz brīdi bija NHL kopvērtējuma līdere, bet tagad ar 23 punktiem 22 spēlēs Austrumu konferencē ir vairs tikai desmitā.

Girgensons mačā nospēlēja 10:23 minūtes, bet ne ar ko daudz neizcēlās. Viņš reizi pielietoja spēka paņēmienu, zaudēja vienā iemetienā, bet lietderibas koeficients bija neitrāls.

Pirmā perioda sestajā minūtē Rasmuss Ristolainens guva savus pirmos vārtus sezonā un vairākumā vadība izvirzīja "Sabres", bet pirmā perioda 14. minūtē un piecas minūtes pirms otrās trešdaļas beigām precīzs bija Breds Mārčands, panākot 2:1 "Bruins" labā. Pēdējās trešdaļas sākumā Davids Pastrņaks panāca jau 3:1 mājinieku labā, bet "Sabres" spēja vien atbildēt ar Brendona Montura gūtajiem vārtiem.

Citā mačā "Penguins" pagarinājumā ar 3:4 (1:1, 1:1, 1:1, 0:1) zaudēja Ņujorkas "Islanders". "Penguins" tas bija ceturtais zaudējums piecos mačos, bet novembrī Bļugera pārstāvētā komanda jau sešos mačos ir spēlējusi pagarinājumu.

Bļugers mačā nopelnīja retu noraidījumu "Penguins" komandai. Sākumā iemetienā pārkāpumu fiksēja Semam Lafertijam, bet tad iemetienā aizrādījumu saņēma Bļugers, kas uzreiz nozīmēja divu minūšu sodu. Tiesa, "Penguins" ilgi tobrīd nepalika mazākumā, jo ātri vien noteikumus pārkāpa Ņujorkas "Islanders".

Bļugers mačā nospēlēja 13:51 minūti, izdarīja vienu metienu pa vārtiem, reizi pielietoja spēka paņēmienu, uzvarēja deviņos no 14 iemetieniem, bet viņa lietderības koeficients bija negatīvs "-1".

Par spēles galveno varoni kļuva "Islanders" uzbrucējs Broks Nelsons, kurš nepilnas piecas minūtes pirms pamatlaika beigām vairākumā izlīdzīnāja rezultātu, bet pagarinājuma pēdējā minūtē guva arī uzvaras vārtus. Vēl uzvarētājiem golus guva Skots Mejfīlds un Entonijs Beviljē, bet "pingvīniem" izcēlās Jevgeņijs Malkins, Braiens Rasts un Patriks Hornkvists.

Pie spēlēšanas NHL mačā atkal netika Merzļikins, bet Kolumbusas "Blue Jackets" ar 5:4 (1:1, 1:2, 3:1) pieveica Detroitas "Red Wings". Merzļikina konkurents "Blue Jackets" vārtos Jonass Korpisalo šoreiz atvairīja 22 no 26 metieniem.

Vēl vienā mačā Otavas "Senators", kuras rindās drīz varētu atgriezties Rūdolfs Balcers, ar 2:1 (0:0, 1:1, 0:0, 1:0) pagarinājumā pieveica Monreālas "Canadiens".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!