Foto: AP/Scanpix / LETA

Zaudējumu Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta mačā ceturtdien piedzīvoja latviešu uzbrucēja Zemgus Girgensona pārstāvētā Bufalo "Sabres", kas savā laukumā ar 3:6 (2:1, 0:2, 1:3) piekāpās Detroitas "Red Wings" vienībai, lai gan spēles sākumā atradās vadībā ar divu vārtu pārsvaru.

Girgensons šajā cīņā laukumā pavadītajās 16 minūtēs un 49 sekundēs veica trīs metienus pa pretinieku vārtiem un bloķēja divus raidījumus, kā arī dueli noslēdza ar neitrālu lietderības koeficientu.

Šī spēle "Sabres" vienībai iesākās teicami, jo pēc Džeka Aikela un Raiena O'Railija metieniem tablo pirmajās minūtēs vēstīja 2:0 par labu mājiniekiem. Turpinājums viņiem gan nebija tik sekmīgs, jo 30 sekundes pēc Bufalo komandas otro vārtu guvuma Dilans Lerkins samazināja rezultāta starpību līdz minimumam, bet otrajā periodā, pateicoties Derena Helma un Entonija Mantas raidījumiem, "Red Wings" jau izvirzījās vadībā.

Savukārt noslēdzošās trešdaļas otrajā minūtē Andreass Afanasiu panāca jau 4:2 par labu Detroitas komandai. Lai arī 45. minūtē Evans Rodrigess rezultāta starpību samazināja līdz minimumam, dueli "Red Wings" noslēdza ar diviem bezatbildes vārtiem, izcīnot uzvaru.

"Sabres" šis ir piektais zaudējums pēdējo sešu maču laikā.

Girgensons šosezon NHL aizvadījis 69 spēles, gūstot septiņus vārtus un izceļoties ar septiņām rezultatīvām piespēlēm. Latviešu hokejists nopelnījis lietderības koeficientu -10, kā arī ticis pie 24 soda minūtēm.

Latvietis šosezon ir 11. rezultatīvākais hokejists savā komandā, kamēr visvairāk punktus sakrājis Aikels. ASV izlases hokejista kontā šajā sezonā 25 vārti un 32 rezultatīvas piespēles, bet lietderības koeficients -21.

Nākamo maču naktī uz svētdienu pēc Latvijas laika Bufalo komanda aizvadīs pret NHL līderi Nešvilas "Predators". Līdz regulārā turnīra beigām "Sabres" atlikušas vairs tikai piecas spēles.

Bufalo komanda šosezon ar 60 punktiem 77 spēlēs ieņem pēdējo 16. vietu konferencē un par pieciem punktiem atpaliek no Otavas "Senators". Visas līgas kopvērtējumā Bufalo komanda atrodas pēdējā pozīcijā un arī šosezon Stenlija kausa izcīņa Girgensonam ies secen.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!