Foto: AP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas (NHL) spēlē ceturtdien, 10. martā, Zemgus Girgensona pārstāvētā komanda Bufalo "Sabres" ar 2:3 piekāpās Monreālas "Canadiens", taču maču aizēnoja viena no pasaules labākā aizsarga Pernela Karla Subana trauma.

Girgensons spēlē atkal netika pie rezultativitātes punktiem, nospēlēja 13:31 minūti, bet viņa lietderības koeficients bija neitrāls. Latviešu uzbrucējs izdarīja divus metienus pa vārtiem, divreiz pielietoja spēka paņēmienu, reizi bloķēja metienu, kā arī uzvarēja divos no trijiem iemetieniem.

Otrā perioda vidū komandas guva vārtus deviņu sekunžu intervālā. Sākumā Nikolā Delorjē vadībā izvirzīja "Sabres". Pēc deviņām sekundēm Aleksandrs Gaļčeņuks izlīdzināja rezultātu, bet otrā perioda izskaņā baltkrievu izcelsmes amerikāņu uzbrucējs panāca jau 2:1. Trešā perioda sestajā minūtē Braians Džionta panāca 2:2, bet 14. minūtē uzvaras vārtus "Canadiens" labā guva Torijs Mičels.

Tomēr spēles rezultātu un notikušo cīņu aizēnoja nepatīkamais atgadījums spēles izskaņā. Subans savā zonā pie apmales centās apturēt pretinieku un nedaudz pakrita, bet tajā brīdī viņa galvā ietriecās komandas biedrs Aleksejs Jemeļins. Spēle tika pārtraukta uz vairāk nekā desmit minūtēm, kuru laikā mediķi uz ledus sniedza palīdzību 2013. gada NHL labākā aizsarga balvas ieguvējam.

Tikai pēc tam Subans uz nestuvēm tika nogādāts no ledus un steidzami aizvests uz slimnīcu. Pēc "Canadiens" sniegtās informācijas, "viņa ekstremitātes normāli funkcionē", bet detalizētāku informāciju par hokejista veselības stāvokli sniegšot nākamajā dienā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!