Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārajā čempionātā ceturtdien ar mainīgām sekmēm darbojās Teodora Bļugera pārstāvētā vienība Pitsburgas "Penguins" un Bufalo "Sabres" ar Zemgu Girgensonu ierindā.

"Penguins" atspēlēja divu vārtu deficītu un ar 4:3 (0:2, 2:0, 2:1) pieveica Rietumu konferences līderi Vegasas "Golden Knights".

Bļugers nospēlēj 11:20 minūtes, no kurām 3:20 minūtes laukumā devās mazākumā. Viņa kontā divi metieni pa vārtiem, uzvarēti četri no deviņiem iemetieniem, viens bloķēts metiens, viens spēka paņēmiens un neitrāls lietderības koeficients.

Pirmajā periodā Džeks Eikels un Reilijs Smits vadībā izvirzīja "Golden Knights", bet otrajā periodā Broks Makgins un Rikards Rakels izlīdzināja rezultātu. Pēdējās trešdaļas sākumā Šī Teodors vairākumā atguva "Golden Knights" vadību, bet perioda vidū "Penguins" īsā laikā guva divus vārtus, nodrošinot uzvaru. Sākumā Džeks Gencels vairākumā panāca 3:3, bet pēc nepilnām divām minūtēm Kasperi Kapanens nodrošināja "pingvīniem" uzvaru.

Cita mačā "Sabres" ielaida četrus vārtus otrajā periodā un ar 4:6 (2:1, 1:4, 1:1) zaudēja Stenlija kausa glabātājai Kolorādo "Avalanche".

Girgensons laukumā bija 11:44 minūtes, no kurām 3:52 darbojās mazākumā. Latvijas izlases uzbrucējs izdarīja vienu metienu pa vārtiem, reizi pielietoja spēka paņēmienu, bet cīņu noslēdza ar neitrālu lietderības koeficientu.

Uzvaretāju labā divus vārtus guva Nātans Makinons un Džozefs Teilors Kamfers, bet pa vieniem – Arturi Lehkonens un Miko Rantanens. "Sabres" rindās izcēlās Džons Džeisons Peterka, Teidžs Tompsons, Dilans Kazenss un Alekss Tačs.

Vēl Tampabejas "Lightning", spēlējot bez savainotā Rūdolfa Balcera, izbraukumā ar rezultātu 4:1 (1:0, 2:0, 1:1) uzvarēja Filadelfijas "Flyers".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!