Foto: AP/Scanpix

Bufalo "Sabres" latviešu uzbrucēja Zemgus Girgensona uzvara Nacionālās hokeja līgas (NHL) Zvaigžņu spēles līdzjutēju balsojumā nosaukts par sezonas pirmās puses sesto lielāko pārsteigumu, vēsta čempionāta mājaslapa internetā.

Jau vēstīts, ka Girgensons līdzjutēju balsojumā savāca 1 574 896 balsis, aiz sevis atstājot piecus Čikāgas "Blackhawks" uzbrucējus. NHL pārstāvji latvieša iekļūšanu Zvaigžņu spēlē nosaukuši par vienu no sešiem lielākajiem pārsteigumiem sezonas pirmajā pusē.

"Tas ir pārsteidzoši un jautri vienlaikus," aģentūrai AP izteicies latviešu hokejists. "Tas viss uzradās no nekurienes. Zinu, ka mājās mani pazīst, taču es nedomāju, ka tas nonāks tik tālu!"

Par sezonas lielāko pārsteigumu atzīts fakts, ka vairākas NHL komandas pēc galvenā trenera atlaišanas nolīgušas vairākus speciālistus, kas veic atlaistā trenera pienākumus. Tā tas notika Toronto "Maple Leafs", Edmontonas "Oilers" un Ņūdžersijas "Devils" komandās.

Starp pārējiem NHL sezonas pirmās puses pārsteigumiem ir Filadelfijas "Flyers" uzbrucēja Jakuba Vorāčeka rezultatīvais sniegums, Našvilas "Predators" lieliskais sezonas sākums, snieguma uzlabošanās Floridas "Panthers" un Vinipegas "Jets" komandās, kā arī uzbrucēja Tailera Džonsona kļūšana par Tampabejas "Lightning" līderi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!