Foto: AFP/Scanpix/LETA

Latvijas izlases hokejists Zemgus Girgensons pirmdien aizvadītā Nacionālās hokeja līgas (NHL) spēlē atzīmējies ar četrām soda minūtēm, bet viņa pārstāvētā Bufalo "Sabres" vienība ar rezultātu 7:1 (5:0, 2:1, 0:0) mājās sagrāva Ņūdžersijas "Devils" komandu.

Zemgus Girgensons spēli aizvadīja ceturtajā virknējumā, uz ledus nospēlējot 12:19 minūtes, no kurām 2:14 bija mazākumā. Hokejists mača laikā paguva izdarīt pa vienam metienam un spēka paņēmienam, kā arī uzvarēja vienīgo iemetienu, bet vienreiz bloķēja pretinieku raidījumu pa "Sabres" vārtiem.

Latvijas valstsvienības pārstāvis pirmajās 27 sezonas spēlēs bija vien nopelnījis četras soda minūtes, bet pirmdien uzbrucējs dubultoja savu kontu, vēl divas reizes tiekot noraidīts. Vispirms hokejists tika sodīts par sitienu ar nūju, bet otrajā trešdaļā tika noraidīts par pretinieka klupināšanu.

Bufalo vienība uzvaru nokārtoja savlaicīgi, Džekam Aihelam, Džefam Skineram un Konoram Šīrijam katram atzīmējoties ar vārta guvumiem pirmo septiņu minūšu laikā. Pirmās trešdaļas laikā Šīrijs izcēlās vēlreiz, bet rezultātu 5:0 spēles 20. minūtē jau panāca Zviedrijas hokejists Rasmuss Asplunds, kuram tie bija pirmie vārti savā NHL karjerā.

Spēles otrajā trešdaļā Šveices izlases hokejists Niko Hišīrs skaitliskajā vairākumā spēja gūt "Devils" komandas goda vārtus, bet Viktors Olofsons un Henri Jokiharju vēl pa reizei izcēlās Bufalo vienības labā.

"Sabres" vienība, pateicoties uzvarai, atguvusi vietu izslēgšanas spēļu zonā, 28 spēlēs esot izcīnījusi 31 punktu un atrodoties astotajā vietā Austrumu konferencē. Pirmdienas mača pretinieki "Devils" vienība ar 22 punktiem 26 spēlēs ieņem priekšpēdējo, 15. vietu Austrumu konferencē.

Nākamo maču Bufalo komanda aizvadīs ceturtdien, kad tā izbraukumā tiksies ar Kalgari "Flames" klubu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!