Foto: AP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta spēlē par lielāko zvaigzni otrdien atzina Bufalo "Sabres" uzbrucēju Zemgu Girgensonu, kurš izcēlās ar diviem vārtu guvumiem.

Girgensona rezultativitāte gan nepalīdzēja Teda Nolana vadītajai "Sabres", kas ar 2:4 zaudēja Detroitas "Red Wings". "Sabres" tas bija ceturtais zaudējums pēc kārtas un astotais pēdējās deviņās spēlēs. Tāpat tas bija otrais zaudējums cīņā pret "Red Wings" četru dienu laikā.

Girgensons nospēlēja 18:11 minūtes, izdarīja četrus metienus pa vārtiem, divreiz pielietoja spēka paņēmienu, reizi bloķēja pretinieku metienu, kā arī uzvarēja četros no 11 iemetieniem. Latviešu uzbrucējs spēli pabeidza ar neitrālu lietderības koeficientu.

Otrā perioda sākumā Girgensons labi nospēlēja vārtu priekšā, kur pielaboja piespēli, un ripa ielidoja vārtos, bet "Sabres" izvirzījās vadībā ar 1:0. Savukārt trešā perioda 18.minūtē Girgensons ar teicamu solo gājienu no laukuma vidus samazināja starpību līdz 2:3, dodot "Sabres" cerības izglābt šo spēli.

Pēdējā minūtē "Sabres" noņēma vārtsargu, taču Pāvels Dacjuks iemeta tukšos vārtos, nodrošinot "Red Wings" uzvaru ar 4:2. Detroitas klubam vēl vārtus guva Brendans Smits, Dāniels Alfredsons un Deivids Legvands.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!