Foto: AP/Scanpix/LETA

Latvijas hokejists Zemgus Girgensons otrdien Nacionālās hokeja līgas (NHL) pārbaudes spēlē palīdzēja Bufalo "Sabres" ar rezultātu 5:4 pēcspēles metienu sērijā pārspēt Kolumbusas "Blue Jackets", kuras rindās mača pirmo daļu vārtus sargāja Elvis Merzļikins.

Girgensons šajā mačā darbojās "Sabres" otrajā virknējumā un laukumā pavadīja 19:21 minūti, no kurām 48 sekundes nospēlēja vairākumā, bet 3:22 minūtes – mazākumā. Viņš izdarīja divus metienus pa vārtiem, uzvarēja 39% iemetienu un bloķēja vienu metienu, spēli noslēdzot ar neitrālu lietderības koeficientu.

Girgensonam šī bija atgriešanās "Sabres" rindās. Pirms aizvadītās sezonas viņš treniņspēlē guva nopietnu savainojumu, kura dēļ izlaida visu pagājušo sezonu. Aizvadītajā augustā Girgensons "Arēnā Rīga" palīdzēja Latvijas izlasei kvalificēties Pekinas olimpiskajām spēlēm.

Savukārt "Blue Jackets" rindās Merzļikins nospēlēja pirmās divas trešdaļas, laukumā pavadot 38:27 minūtes. Šajā laikā viņš atvairīja 14 no 15 pretinieku metieniem, vienīgo reizi kapitulējot mača 12. minūtē pēc Artu Rutsalainena metiena. Pēc tam latvieša vietu vārtos ieņēma Džets Grīvs, kurš atvairīja 11 no 14 metieniem.

Kad Merzļikins pameta vārtus, "Blue Jackets" bija vadībā ar 4:1, bet trešajā periodā "Sabres" guva trīs golus un rezultātu izlīdzināja. Džeiks Kvins pēcspēles metienos nodrošināja uzvaru Bufalo komandai.

Kolumbusas komandai divus vārtus guva Olivers Bjorkstrands, bet Džeiks Bīns guva vārtus un izdarīja divas rezultatīvas piespēles. "Sabres" rindās vārtus un divas piespēles iekrāja Linuss Veisbahs.

Citā mačā Rūdolfs Balcers piedalījās Sanhosē "Sharks" zaudējumā Losandželosas "Kings" komandai ar rezultātu 3:4.

Balcers mača sākumā darbojās pirmajā virknējumā un nospēlēja 13:54 minūtes, no kurām 2:12 pavadīja mazākumā. Viņš izdarīja divus metienus pa vārtiem, pielietoja vienu spēka paņēmienu un spēli noslēdza ar lietderības koeficientu -1.

"Sharks" labā vārtus guva Timo Meiers, Tomašs Hertls un Brents Bērns, bet Viliams Eklunds izcēlās ar divām piespēlēm. "Kings" komanda šajā mačā guva četrus bezatbildes vārtus un trešās trešdaļas ievadā izvirzījās vadībā ar 4:1.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!