Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta spēlēs ceturtdien, 5. decembrī, zaudējumus piedzīvoja latviešu pārstāvētās vienības.

Bufalo "Sabres" ar Zemgu Girgensonu ierindā viesos ar 3:4 (1:1, 0:2, 2:1) piekāpās Kalgari "Flames". Girgensons nospēlēja vien 8:22 minūtes, kas bija viņa mazākais spēles laiks šajā sezonā un arī mazākais spēles laiks komandā šajā mačā. Viņa kontā uzvarēts viens iemetiens, viens metiens pa vārtiem, viens spēka paņēmiens un neitrāls lietderības koeficients.

"Sabres" komandu vadībā izvirzīja Sems Reinharts, kurš savus desmitos vārtus sezonā guva pirmā perioda ceturtajā minūtē. 17. minūtē Džonijs Gudro vairākumā rezultātu izlīdzināja, bet otrās trešdaļas otrajā pusē Tobiass Rīders mazākumā un Šons Monahans vienādos sastāvos panāca 3:1 "Flames" labā. Pēdējās trešdaļas sākumā Milans Lučičs guva savus pirmos vārtus sezonā, palielinot "Flames" pārsvaru līdz 4:1. Spēles izskaņā "Sabres" samazināja pretinieku pārsvaru, izceļoties Džeikam Makeibam un Džekam Eikelam, tomēr no zaudējuma Bufalo komandai neizdevās izsprukt.

NHL Austrumu konferences kopvērtējumā "Sabres" ar 31 punktu 29 spēlēs ieņem devīto vietu. Girgensona vienība tagad turpinās izbraukuma spēļu sēriju Kanādā, nedēļas nogalē tiekoties ar Vankūveras "Canucks" un Edmontonas "Oilers".

Citā mačā Kolumbusas "Blue Jackets" ar 2:3 (1:1, 0:2, 0:1) piekāpās Ņujorkas "Rangers", bet Elvis Merzļikins atkal maču vēroja no komandas soliņa. "Blue Jackets" tas bija trešais zaudējums pēc kārtas un ceturtā neveiksme pēdējos piecos mačos.

Merzļikina konkurents "Blue Jackets" vārtos Jonass Korpisalo šoreiz atvairīja vien 16 no 19 metieniem, kamēr "Rangers" vārtos 23 gadus vecais Aleksandrs Georgijevs atvairīja 45 no 47 metieniem.

Pirmajā periodā Kems Atkinsons vadībā izvirzīja "Blue Jackets", bet astoņas sekundes pirms pirmās trešdaļas beigām Brendans Lemjē izlīdzināja rezultātu. Otrajā periodā Džeikobs Trouba un Artēmijs Panarins panāca 3:1 "Rangers" labā, pēdējās trešdaļas sākumā Sets Džounss samazināja rezultāta starpību, tomēr atlikušajā laikā "Blue Jackets" nespēja izglābties no zaudējuma.

Uzvaras vārtu autors Panarins iepriekšējās divas sezonas bija "Blue Jackets" labākais uzbrucējs, tomēr vasarā piekrita "Rangers" piedāvājumam. Šī viņam bija pirmā spēle Kolumbusā pēc aiziešanas no "Blue Jackets", tāpēc krievu uzbrucējs spēles gaitā saņēma neapmierināto līdzjutēju svilpšanu un ūjināšanu.

NHL Austrumu konferences kopvērtējumā "Blue Jackets" ar 26 punktiem 28 spēlēs ieņem 13. vietu. "Blue Jackets" tagad sagaida "ceļošana", jo trīs spēles pēc kārtas un četras no nākamām piecām aizvadīs viesos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!