Foto: AFP/Scanpix/LETA
Nacionālās hokejalīgas (NHL) regulārā čempionāta spēlē pirmdien, 9. martā, pie uzvaras tika Zemga Girgensona pārstāvētā vienība Bufalo "Sabres", kas ar 3:2 (1:0, 1:0, 0:2, 0:0, 1:0) pieveica Vašingtonas "Capitals".

Latviešu uzbrucējs nospēlēja 16:11 minūtes, reizi meta pa pretinieku vārtiem, vienu reizi pielietoja spēka paņēmienu, bet laukummā bija abas reizes, kad "Capitals" guva vārtus, tādējādi spēli noslēdzot ar negatīvu lietderības koeficientu "-2".

"Sabres" pēc otrās trešdaļas bija vadībā ar 2:0, tomēr uzvaru pamatlaikā nenosargāja. Mača piektajā minūtē Viktors Olofsons guva "Sabres" pirmos vārtus, bet otrās trešdaļas 53. sekundē Džeks Eikels vairākumā guva savus 36. vārtus sezonā un panāca 2:0.

Pēdējās trešdaļas ceturtajā minūtē krievu zvaigzne Aleksandrs Ovečkins guva savu 48. golu sezonā, bet nepilnas septiņas minūtes pirms pamatlaika beigām Dmitrijs Orlovs izlīdzināja rezultātu. Pēcspēles metienos "Sabres" uzvarēja ar 2:1, bet izšķirošo "bullīti" realizēja Dominiks Kahuns.

"Sabres" ar 69 spēlēs gūtiem 68 punktiem ieņem 14. vietu NHL Austrumu konferencē. Bufalo komandai teorētiski ir ļoti nelielas iespējas vēl iekļūt Stenlija kausa izcīņā, bet regulāro sezonu komanda noslēgs 4. aprīlī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!