Foto: AP/Scanpix/LETA

Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta spēlē svētdien latvietis Zemgus Girgensons izcēlās ar rezultatīvu piespēli, palīdzot Bufalo "Sabres" hokejistiem ar rezultātu 4:2 (0:0, 1:1, 3:1) izbraukumā pārspēt Bostonas "Bruins".

Girgensons ar rezultatīvu piespēli izcēlās 25 sekundes pirms mača beigām, kad viņa bloķētais metiens iesāka "Sabres" pretuzbrukumu, kas noslēdzās ar Džeka Eikela metienu tukšos vārtos. Girgensonam tā bija piektā rezultatīvā piespēle šīs sezonas 31 spēlē, bet viņa kontā arī trīs gūti vārti.

Latvietis šajā mačā laukumā pavadīja 16:49 minūtes, no kurām 2:58 minūtes nospēlēja mazākumā. Viņš šajā mačā metienus pa vārtiem neizdarīja, taču pielietoja divus spēka paņēmienus, bloķēja vienu metienu un spēli noslēdza ar pozitīvu lietderības koeficientu +1.

"Sabres" labā šajā mačā Eikels un Džefs Skiners guva pa diviem vārtiem, savukārt "Bruins" rindās precīzi meta Stīvens Kampfers un Torijs Krugs. Vēl mača 54. minūtē rezultāts bija neizšķirts 2:2, bet trīs minūtes vēlāk Skiners guva uzvaru nesošos vārtus. Noslēgumā Eikels pielika punktu spēlei.

"Sabres" ar 45 punktiem 34 spēlēs ierindojas otrajā vietā NHL Austrumu konferences kopvērtējumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!