Foto: AP/Scanpix/LETA

Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta kārtējās spēlēs ceturtdien, 29. martā, pie rezultativitātes punkta tika Bufalo "Sabres" uzbrucējs Zemgus Girgensons, bet Otavas "Senators" uzbrucējs Rūdolfs Balcers maču noslēdza ar negatīvu lietderības koeficientu.

Girgensons ceturtdienas mačā izdarīja savu 13. rezultatīvo piespēli sezonā, bet "Sabers" pagarinājumā ar 4:5 piekāpās Detroitas "Red Wings". Cīņas gaitā "Sabres" divas reizes nonāca zaudētājos ar divu vārtu starpību – 0:2 un 2:4, bet spēja atspēlēties, beigās gan zaudējot papildlaikā. "Sabres" tas bija piektais zaudējums pēc kārtas un 12. neveiksme pēdējās 13 spēlēs.

Latvijas izlases uzbrucējs Girgensons nospēlēja 15:51 minūti, izdarīja vienu metienu pa vārtiem, četras reizes pielietoja spēka paņēmienu, bet viņa lietderības koeficients bija pozitīvs +1. Viņam tagad šajā sezonā ir četri gūti vārti un 13 rezultatīvas piespēles.

"Sabres" labā vārtus guva Kails Okpozo, Marko Skandella, kurš otrā perioda izskaņā pēc Girgensona piespēles izlīdzināja rezultātu 2:2, Keisijs Mitelstads un Džeks Eikels. "Red Wings" rindās ar diviem "goliem" izcēlās uzvaras vārtu autors Tailers Bertuci un Dilans Larkins, bet vēl reizi precīzs bija Filips Hroneks.

Citā mačā arī zaudējumu piedzīvoja Balcers un Otavas "Senators", kas ar 2:5 piekāpās Floridas "Panthers". Balcers nospēlēja 13:23 minūtes, reizi meta pa vārtiem un spēli noslēdza ar negatīvu lietderības koeficientu "-1".

"Senators" labā vārtus guva Kolins Vaits un Breidijs Tkačuks, bet uzvarētāju rindās divreiz precīzi meta Džonatans Iberdo, vēl pa reizei izceļoties Jevgeņijam Dadonovam, Trojam Brūveram un Draidenam Hantam.

"Sabres" regulāro sezonu noslēgs 7. aprīlī, pēc kā Girgensons drīkstēs pievienoties Latvijas izlasei pirms pasaules čempionāta. Balceram NHL sezona noslēgsies arī 7. aprīlī, tomēr viņš vēlāk var tikt nosūtīts atpakaļ uz AHL komandu "Belleville Senators", kas vēl cīnās par iekļūšanu izslēgšanas spēlēs. "Belleville Senators" regulārā sezona noslēgsies 14. aprīlī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!