Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Latvijas hokejists Zemgus Girgensons Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta spēlē otrdien izcēlās ar rezultatīvu piespēli, bet viņa pārstāvētā Bufalo "Sabres" ar rezultātu 2:5 (1:1, 1:1, 0:3) savā laukumā piekāpās Otavas "Senators".

Girgensons spēli sāka pirmajā virknējumā kopā ar Džeku Eikelu un Semu Reinhārtu, un otrajā periodā viņš palīdzēja Eikelam izlīdzināt spēles rezultātu 2:2. Girgensons vārtu priekšā mainīja ripas lidojuma virzienu pēc komandas biedra metiena, bet tad cīņā iesaistījās Eikels un iedabūja ripu vārtos. Tādējādi Girgensons tika pie sava 14. rezultativitātes punkta šajā sezonā. Viņa kontā deviņi vārti un piecas piespēles.

Latvietis laukumā pavadīja 11:57 minūtes, no kurā 2:36 nospēlēja mazākumā. Viņš izdarīja divus metienus pa vārtiem un pielietoja vienu spēka paņēmienu, spēli noslēdzot ar lietderības koeficientu +1.

Spēles pirmie divi periodi bija līdzīgi, un katrā no tiem komandas guva pa vieniem vārtiem. Žans Gabriels Pažo ceturtajā minūtē izvirzīja vadībā "Senators", bet desmit minūtes vēlāk Reinhārts bija precīzs. Tad mača 25. minūtē Tailers Eniss izcēlās, bet pēc četrām minūtēm Aikels bija precīzs. Trešajā periodā "Senators" Maiks Reilijs, Marks Borovickis un Ņikita Zaicevs guva trīs bezatbildes vārtus Otavas vienībai.

"Senators" sistēmā esošais Rūdolfs Balcers šobrīd ir nosūtīts uz fārmklubu Amerikas hokeja līgā (AHL).

NHL Austrumu konferencē "Sabres" ar 51 punktu 50 spēlēs ierindojas 11. vietā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!