Foto: AP/Scanpix/LETA
Latvijas hokeja uzbrucējs Zemgus Girgensons sestdien atzīmējās ar rezultatīvu piespēli Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta otrajā spēlē, palīdzēdams Bufalo "Sabres" komandai izcīnīt uzvaru.

"Sabres" mājās ar 7:2 (2:0, 3:1, 2:1) sagrāva Ņūdžersijas "Devils".

Bufalo komanda pirmo reizi kopš 2012./2013.gada lokauta sezonas turnīru iesākusi ar divām uzvarām pēc kārtas.

Girgensons asistēja otrā perioda trešajā minūtē, kad ar pirmo piespēli ievadīja uzbrukumu, kurā Kails Okposo panāca 3:1. Latviešu uzbrucējs šajā duelī nospēlēja 12 minūtes un 38 sekundes, kuru laikā vienu reizi meta pa vārtiem, pārtvēra divas piespēles un tika pie pozitīva lietderības koeficienta +1.

"Sabres" rindās pa diviem vārtiem guva Viktors Ūlofsons un Sems Reinhārts, vārti un divas piespēles bija Džekam Aikelam, bet trīs reizes rezultatīvi asistēja Rasmuss Dālins.

"Gribējām parādīt līdzjutējiem, kāda komanda būsim šajā sezonā un ko demonstrēsim uz ledus. Domāju, ka savu darbu paveicām godam," pēc mača pauda Aikels.

Jau vēstīts, ka Latvijas izlases vārtsargs Elvis Merzļikins sestdien debitēja NHL, Kolumbusas "Blue Jackets" vārtos ielaižot septiņas ripas.

"Blue Jackets" viesos ar 2:7 (0:0, 1:5, 1:2) kapitulēja Pitsburgas "Penguins" komandai, kurai vārtus guva arī Teodors Bļugers.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!