Foto: AP/Scanpix/LETA

Latvijas hokejists Zemgus Girgensons pirmdien izcēlās ar rezultatīvu piespēli, taču viņa pārstāvētā Bufalo "Sabres" ar rezultātu 5:6 pagarinājumā piekāpās Tampabejas "Lightning", kas spēlēja bez savainotā Rūdolfa Balcera.

Girgensons šajā mačā palīdzēja Taisonam Džostam izvirzīt "Sabres" vadībā ar rezultātu 3:2. Latvietis uzbrukuma zonā aiz vārtiem izcīnīja savai komandai ripu, bet pēc tam Džosts izdarīja precīzu metienu. Girgensonam šī bija trešā rezultatīvā piespēle šajā sezonā, bet viņa kontā ir arī trīs vārtu guvumi 21 spēlē.

Girgensons šajā mačā laukumā pavadīja 17:38 minūtes, no kurām 3:06 nospēlēja mazākumā. Viņš izdarīja vienu metienu pa vārtiem, pielietoja vienu spēka paņēmienu un bloķēja vienu metienu, kā arī uzvarēja visos iemetienos, kuros piedalījās. Latvietis spēli noslēdza ar lietderības koeficientu +2.

Pirmajā trešdaļā Breidens Points un Korijs Perijs līdz 17. minūtei izvirzīja "Lightning" vadībā, tomēr "Sabres" ar diviem vārtiem divās minūtēs rezultātu izlīdzināja, precīzi metot Teidžam Tompsonam un Džekam Kvintam. Džosts 30. minūtē deva "Sabres" vadību, bet Points septiņas minūtes vēlāk rezultātu vēlreiz izlīdzināja.

Dilans Kozens un Džefs Skiners ar precīziem metieniem 49. un 55. minūtē panāca rezultātu 5:3 "Sabres" labā, taču Stīvens Stemkoss 16 sekundes vēlāk vienus vārtus atspēlēja. Savukārt 58. minūte Brendons Heigels izlīdzināja rezultātu un ieveda spēli pagarinājumā. Tajā vajadzēja nepilnas trīs minūtes, lai "Lighting" izrautu uzvaru. Niks Pols devās pāri visam laukumam un piespēlēja Stemkosam, kurš izrāva uzvaru Tampas komandai.

Citā mačā Kolumbusas "Blue Jackets" bez savainotā Elvja Merzļikina ar rezultātu 2:3 pēcspēles metienos piekāpās Lasvegasas "Golden Knigts".

Viljams Kārslons un Viljams Karjērs ar diviem vārtiem minūtes laikā pirmajā trešdaļā deva vadību ar 2:0 Lasvegasas komandai, bet turpinājumā Džonijs Gudro un Būns Dženers rezultātu izlīdzināja. Pēcspēles metienos Pols Koters nodrošināja panākumu "Golden Knigts".

"Blue Jackets" vārtus sargāja Daņiils Tarasovs, kurš atvairīja 34 no 36 pretinieku metieniem. Merzļikins traumas dēļ joprojām nevar spēlēt.

"Sabres' ar 19 punktiem 22 spēlēs ierindojas 13. vietā Austrumu konferencē, bet "Blue Jackets" ar 16 punktiem 21 spēlē atrodama pēdējā, 16. vietā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!