Foto: AP/Scanpix/LETA

Latvijas hokejists Zemgus Girgensons pirmdien Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta spēlē palīdzēja Bufalo "Sabres" ar rezultātu 4:3 izbraukumā pārspēt Toronto "Maple Leafs".

Girgensons šajā mačā laukumā pavadīja 12:50 minūtes, no kurām 1:12 nospēlēja mazākumā. Viņš sev atvēlētajā laikā izdarīja vienu metienu, pielietoja septiņus spēka paņēmienus un bloķēja vienu pretinieku metienu. Tiesa, viņš bija laukumā, kad Toronto komanda guva divus vārtus.

Septiņus spēka paņēmienus spēlē Girgensons nebija pielietojis kopš 2017./2018. gada sezonas, kad viņam to izdevās paveikt divas reizes. Viņa rekords pielietotajos spēka paņēmienos tika sasniegts 2014. gadā, kad latvietim mača laikā izdevās deviņi spēka paņēmieni.

Spēles pirmajā trešdaļā abas komandas vārtus neguva, bet tad Ostons Metjūzs un Kalle Jarnkroks trīs minūšu laikā otrā perioda ievadā izcēlās ar precīziem metieniem, kas deva "Maple Leafs" vadību ar 2:0. Spēles 35. minūtē Džeks Kvins vienus vārtus "Sabres" komandai atspēlēja, bet pēc nospēlētām četrām minūtēm trešajā trešdaļā Alekss Taks rezultātu izlīdzināja.

"Sabres" spēles vadību pārņēma 50. minūtē, kad Dilans Kozenss vārtu priekšā bija veiklākais un guva trešos vārtus, bet tad nepilnas divas minūtes vēlāk Taks bija precīzs vēlreiz. "Maple Leafs" mēģināja atspēlēties, bet guva tikai vienus vārtus, precīzi metot Viljamam Nīlanderam.

"Sabres" Austrumu konferences kopvērtējumā ar 71 punktu 66 mačos ierindojas 10. vietā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!