Foto: AP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas (NHL) karjerā pie sestā rezultativitātes punkta sestdien tika Bufalo "Sabres latviešu uzbrucējs Zemgus Girgensons.

Girgensona rezultatīvā piespēle gan neglāba viņa pārstāvēto un Teda Nolana treneto "Sabres" no zaudējuma 2:4 viesos cīņā pret Toronto "Maple Leafs". Dienu iepriekš abas komandas tikās Bufalo, un Nolana atgriešanās spēlē NHL "Sabres" svinēja uzvaru.

Latviešu uzbrucējs nospēlēja 13:25 minūtes, izdarīja divus metienus pa vārtiem, divreiz pielietoja spēka paņēmienu, uzvarēja trijos no desmit iemetieniem, bet spēli pabeidza ar neitrālu lietderības koeficientu.

"Maple Leafs" pēc diviem Džeimsa van Rīmsdika un vieniem Nikolaja Kuļomina gūtajiem vārtiem pēc divām trešdaļām bija vadībā ar 3:0.

Pēdējās trešdaļas sākumā pēc Girgensona un Markusa Folinjo piespēlēm Džeimijs Makbeins guva "Sabres" pirmos vārtus, bet vēl pēc četrām minūtēm Tailers Eniss vairākumā samazināja starpību līdz 2:3. Tomēr izlīdzināt rezultātu un pacīnīties par uzvaru "Sabres" neizdevās, bet 64 sekundes pirms mača beigām Meisons Rejmonds vairākumā panāca 4:2 "Maple Leafs" labā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!