Foto: AP/Scanpix/LETA

Latvietis Zemgus Girgensons otrdien Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta spēlē izcēlās ar vārtu guvumu un palīdzēja Bufalo "Sabres" vienībai ar rezultātu 4:3 (1:1, 0:2, 2:0, 1:0) pagarinājumā pārspēt Losandželosas "Kings".

Girgensons mača 14. minūtē pretinieku aizsardzības zonā atņēma ripu "Kings" spēlētājam, devās uz vārtiem un izdarīja precīzu metienu vārtu tālajā augšējā stūrī, tobrīd izlīdzinot rezultātu 1:1. Tas viņam bija trešais vārtu guvums šajā sezonā 27 spēlēs, kurās viņš izdarījis arī četras rezultatīvas piespēles.

Latvietis šajā mačā laukumā pavadīja 12:25 minūtes, no kurām 2:44 minūtes nospēlēja mazākumā, bet astoņas sekundes – vairākumā. Šajā laikā viņš ar savu vienīgo metienu bija rezultatīvs, kā arī pielietoja arī trīs spēka paņēmienus un nopelnīja lietderības koeficientu +2.

Šajā mačā Džeiks Mazins septītajā minūtē izvirzīja vadībā "Kings" vienību, bet Girgensons rezultātu izlīdzināja. Otrajā periodā Mets Lafs un Adrians Kempe deva Losandželosas komandai divu vārtu pārsvaru, tomēr trešajā periodā Džeks Eikels un Johans Larsons panāca rezultātu 3:3, un cīņa turpinājās pagarinājumā. Pēc nepilnām divām papildlaika minūtēm Džefs Skiners izrāva uzvaru "Sabres" vienībai.

"Sabres" hokejisti ar 40 punktiem 31 spēlē NHL Austrumu konferences kopvērtējumā ierindojas trešajā vietā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!