Foto: Reuters/Scanpix
Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta spēlē ceturtdien Zemgus Girgensona pārstāvētā vienība Bufalo "Sabres" viesos ar 1:2 (0:0, 0:1, 1:1) piekāpās Vankūveras "Canucks", kas šajā sezonā visus mačus uzvarējusi pamatlaikā.

Girgensons nepiedalījās "Sabres" vienīgo vārtu guvumā, nospēlēja 13:20 minūtes, kuru laikā divreiz pielietoja spēka paņēmienu. Latviešu uzbrucējs reizi meta pa pretinieku vārtiem, uzvarēja 10 no 18 iemetieniem, bet viņa lietderības koeficients bija neitrāls.

Otrā perioda vidū Janniks Hansens bija pirmais pie "Sabres" vārtsarga Robina Lēnera atvairītās ripas un guva pirmos vārtus mačā, bet pēdējās trešdaļas desmitajā minūtē Daniels Sedīns vairākumā panāca jau 2:0. Pēc divām minūtēm burzmā vārtu priekšā "Canucks" hokejisti paši ripu iesita savos vārtos, tomēr tiesneši vārtu guvumu uzreiz nefiksēja. Pēc ilgām diskusijām un video tiesneša skaidrojumiem soģi paziņoja, ka ripa vārtos bijusi noteikumu robežās, bet "gols" tika ieskaitīts Nikolam Baptistem. Atlikušajā laikā gan "Sabres" nespēja vēlreiz dabūt ripu pretinieku vārtos, piedzīvojot zaudējumu ar 1:2.

"Sabres" tas bija trešais zaudējums četros mačus, bet "Canucks" pirmo reizi kopš 1992./1993. gada sezonas uzvarējuši visās pirmajās četrās spēlēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!