Foto: AP/Scanpix/LETA

Latvijas izlases hokejists Zemgus Girgensons ceturtdien atgriezās ierindā, Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandas Bufalo "Sabres" labā gūstot vārtus, savukārt Teodora Bļugera pārstāvētā Pitsburgas "Penguins" vienība izcīnīja uzvaru jau desmitajā spēlē pēc kārtas.

"Sabres" komandai mājās ar rezultātu 2:3 (0:3, 1:0, 1:0) piekāpās Sanhosē "Sharks" vienībai, kurai ceļgala savainojuma dēļ vēl nevar palīdzēt Rūdolfs Balcers. Liepājnieks komandai nedevās līdzi izbraukumā, lai noslēgtu rehabilitācijas posmu, bet sagaidāms, ka viņš varētu spēlēt nākamnedēļ.

Savukārt Zemgus Girgensons, kuram bija simptomātiska inficēšanās ar Covid-19, aizvadīja pirmo spēli kopš 18. decembra. Uzbrucējs spēlēja trešajā virknējumā, laukumā pavadīja 14:33 minūtes, bet atzīmējās ar gūtiem vārtiem, trim metieniem, diviem spēka paņēmieniem, kā arī uzvarēja trijos no četriem iemetieniem.

Girgensonam bija lielākais spēles laiks starp uzbrucējiem mazākumā (1:06 minūte), kā arī viņš 2:37 minūtes nospēlēja vairākumā. Trešās trešdaļas pirmajā pusē viņš saņēma triecienu ar elkoni pa seju, kas viņam piespieda uz brīdi pamest laukumu.

Nepilnas divas minūtes līdz spēles beigām latvietis deva Bufalo vienībai cerības izraut papildlaiku. Bufalo komandai spēlējot sešatā pret četriem, Girgensons savāca ripu pēc spēcīga Teidža Tompsona metiena un no vārtu priekšas panāca rezultātu 2:3.

"Sharks" gan nosargāja uzvaru, kurai pamati tika ielikti pirmajā trešdaļā, kad viesi piecu minūšu laikā guva trīs vārtus pēc kārtas. Rezultātu 0:1 panāca Mets Mieto, bet pēc tam viņam piebalsoja Timo Meiers un Tomāšs Hertls.

Lielisku spēli "Sharks" komandas vārtos aizvadīja vārtsargs Adins Hils, kurš aizstāja savainoto Džeimsu Raimeru un atvairīja 37 no 39 metieniem. Pēdējā periodā Hils tika galā ar 21 no 22 raidījumiem.

Savukārt Zemgus Girgensons tagad 30 spēļu laikā sakrājis sešus vārtu guvumus un piecas rezultatīvas piespēles.

Pitsburgas "Penguins" vienība izbraukumā ar rezultātu 6:2 (3:0, 0:1, 3:1) sagrāva Filadelfijas "Flyers" vienību.

Teodors Bļugers aizvadīja otro spēli pēc atgriešanās ierindā no Covid-19 protokola. Trešā virknējuma centra uzbrucējs nospēlēja 15:52 minūtes, no kurām 1:56 bija mazākumā.

Latvijas izlases hokejists izpildīja divus metienus, uzvarēja septiņos no 12 iemetieniem, kā arī pa reizei bloķēja metienu, izpildīja spēka paņēmienu, atņēma pretiniekam ripu un pazaudēja to. Pirmā perioda ievadā Bļugers nopelnīja divas soda minūtes par pretinieka bloķēšanu aiz saviem vārtiem, bet spēli noslēdza ar lietderības koeficientu -1.

Pitsburgas vienība gan pirmajā, gan trešajā trešdaļā nepilnu četru minūšu laikā guva trīs vārtus pēc kārtas. Braiens Rasts vairākumā atzīmējās ar pirmajiem spēles vārtiem un tūlīt pēc tam pārsvaru dubultoja, savukārt vēl divus vārtus guva arī Džeiks Gencels.

Bļugers pabija laukumā, bet nebija aktīvi iesaistīts epizodē, kurā "Flyers" sadeldēja deficītu līdz rezultātam 2:6. Morgans Frosts uzvarēja divcīņā pret diviem "Penguins" hokejistiem, nogādājot ripu vārtu priekšā, no kuras precīzu metienu izpildīja Oskars Lindbloms.

"Penguins" hokejisti ar 45 punktiem 33 spēlēs joprojām ieņem septīto vietu Austrumu konferencē, savukārt "Sabres" vienība zaudējusi astoņas no pēdējām desmit spēlēm un ar 26 punktiem 34 mačos ir 14. vietā Austrumos. Balcera pārstāvētā "Sharks" vienība ar 37 punktiem 35 spēlēs ir 11. vietā Rietumu konferencē.

Savukārt 12. vietā Austrumu konferencē ar 31 punktu 32 spēlēs ir Kolumbusas "Blue Jackets" vienība, kas ceturtdien viesos ar 1:3 (1:1, 0:0, 0:2) piekāpās Ņūdžersijas "Devils" komandai.

Otro spēli pēc kārtas Kolumbusas komandas vārtus sargāja Jonass Korpisalo, kurš aizstāj savainoto Elvi Merzļikinu. Soms tika galā ar 25 no 27 pretinieku metieniem.

Mājiniekiem uzvaru palīdzēja nodrošināt Jespers Brats, kurš trešā perioda ievadā vairākumā panāca rezultātu 2:1, bet Džeks Hjūzs nepilnas divas minūtes līdz spēles beigām raidīja ripu jau tukšos vārtos.

Jonass Korpisalo šosezon piedalījies 11 spēlēs, kurās viņš vidēji ielaidis 3,94 ripas un atvairījis 88,5% pretinieku metienu. Merzļikins vārtos stājies 21 mačā, vidēji pieļaujot 3,2 vārtus un atvairot 90,7% raidījumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!