Foto: AP/Scanpix/LETA

Latvijas hokejists Zemgus Girgensons pirmdien izcēlās ar vārtu guvumu Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta spēlē, kas palīdzēja Bufalo "Sabres" vienībai ar rezultātu 5:3 savā laukumā pārspēt Toronto "Maple Leafs".

Girgensons spēles 34. minūtē cīnījās vārtu priekšā un pēc Sema Reinharta metiena ripa trāpīja latvietim pa slidu un ielidoja vārtos. Tā kā šajā epizodē uzbrucējs neveica apzinātu speršanas kustību, vārtu guvums tika ieskaitīts. Tas Girgensonam bija septītais vārtu guvums šajā sezonā, bet viņa kontā arī piecas rezultatīvas piespēles.

Girgensons šajā mačā kopumā izdarīja divus metienus pa vārtiem, pielietoja septiņus spēka paņēmienus, nopelnīja divas soda minūtes, bloķēja vienu pretinieka metienu un spēli noslēdza ar pozitīvu lietderības koeficentu +2. Šajā mačā uz ledus latvietis pavadīja 18:02 minūtes.

Mača pirmajās četrās minūtēs "Sabres" ieguva divu vārtu pārsvaru, precīzi metot Reinhartam un Džeisonam Pominvilam, bet pēc tam Leo Komarovs ar diviem goliem panāca izlīdzinājumu 2:2. Girgenona "gols" atguva vadību "Sabres" vienībai, bet Raiens O'Reilijs 36. minūtē un Johans Larsons 50. minūtē deva mājiniekiem drošu vadību. Divas minūtes pirms pamatlaika beigām Mičels Marners vēl atguva vienus vārtus Toronto vienībai, bet atlikušajā laikā rezultāts vairs nemainījās.

NHL Austrumu konferences kopvērtējumā "Sabres" ar 53 punktiem 66 spēlēs ir pēdējā vietā, bet visas līgas kopvērtējumā Bufalo apsteidz tikai Arizonas "Coyotes".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!