Foto: AFP/Scanpix/LETA

Latvijas hokejists Zemgus Girgensons svētdien Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta spēlē izcēlās ar rezultatīvu piespēli un palīdzēja Bufalo "Sabres" ar 4:2 pārspēt Anaheimas "Ducks".

Girgensns ar rezultatīvo piespēli izcēlās pašās pamatlaika beigās, kad precīzi izmeta ripu no savas aizsardzības zonas un nogādāja ripu Patrikam Berglundam, kurš meta tukšajos pretinieku vārtos. Girgensonam tā bija trešā rezultatīvā piespēle un trešais rezultativitātes punkts šīs sezonas deviņās spēlēs.

Latvietis laukumā pavadīja 13:55 minūtes, no kurām 3:18 minūtes nospēlēja mazākumā. Viņš izdarīja divus metienus pa vārtiem, pielietoja vienu spēka paņēmienu un ieguva pozitīvu lietderības koeficientu +1.

Maču veiksmīgāk iesāka "Ducks" hokejisti, kuri 17. minūtē izvirzījās vadībā pēc Sema Stīla metiena, bet otrajā periodā Kīfers Šervuds panāca rezultātu 2:0. Trīs minūtes pēc tam, 17. minūtē, Kails Okposo sāka "Sabres" atspēlēšanos, savukārt pusotru minūti vēlāk Džefs Skiners rezultātu izlīdzināja. Mača 44. minūtē Rasmus Ristolainens ar precīzo metienu guva Bufalo komandas uzvaras vārtus, savukārt Berglunds mačam pielika punktu.

"Sabres" NHL Austrumu konferences kopvērtējumā ar 10 punktiem deviņās spēlēs ierindojas piektajā vietā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!