Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta spēlē ceturtdien latvietis Zemgus Girgensons pēc 21 spēles pārtraukuma guva rezultativitātes punktu, izceļoties ar rezultatīvu piespēli Bufalo "Sabres" vienīgajā vārtu guvumā.

"Sabres" ar rezultātu 1:2 izbraukumā piekāpās Filadelfijas "Flyers" komandai.

Jau spēles otrajā minūtē "Sabres" izvirzījās vadībā, un šo vārtu guvumu nokārtoja Girgensons. Latvietis aiz "Flyers" vārtiem atņēma ripu vārtsargam Braienam Eliotam un no aizvārtes piespēlēja Raienam O'Reilijam, kurš meta pilnīgi tukšos vārtos. Trīs minūtes vēlāk Treviss Sanheims rezultātu izlīdzināja, bet Valteri Filpula ar rezultatīvu metienu otrā perioda izskaņā izvirzīja vadībā "Flyers" un, kā vēlāk izrādījās, nodrošināja savai komandai arī uzvaru.

Šajā mačā Girgensons spēlēja vienā maiņā ar O'Reiliju un Kailu Okposo un laukumā pavadīja 15:09 minūtes. Viņš izdarīja divus metienus pa vārtiem, pielietoja septiņus spēka paņēmienus, bloķēja vienu metienu un spēli noslēdza ar pozitīvu lietderības koeficentu +1.

Girgensons šosezon 27 spēlēs guvis vienus vārtus un izdarījis trīs rezultatīvas piespēles.

"Sabres" ar 22 punktiem 32 spēlēs saglabā pēdējo, 16.vietu, Austrumu konferencē, bet "Flyers" ar 33 punktiem 31 cīņā ir desmitā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!