Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta spēlē otrdien savus ceturtos vārtus sezonā guva latviešu uzbrucējs Zemgus Girgensons, palīdzot Bufalo "Sabres" ar 5:0 sagraut Edmontonas "Oilers".

Otrā perioda astotajā minūtē Girgensons panāca 3:0. Viņš savas komandas aizsardzības zonā uztvēra ripu un aizslidoja pretuzbrukumā ar Kailu Okpozo pret vienu "Oilers" aizsargu. Girgensons atdeva piespēli Okpozo, kurš deva ripu atpakaļ latvietim, bet tā trāpīja pa Girgensona slidu un ielidoja vārtos. Tiesneši vārtu guvumu skaitīja, jo nesaskatīja tīšu spēli ar slidu.

Girgensons vārtus nebija guvis kopš 28. decembra, bet pie rezultativitātes punktiem nebija ticis kopš 30. decembra. Viņa kontā tagad sezonā 43 spēlēs četri "goli" un četras rezultatīvas piespēles.

Otrdienas mačā Latvijas izlases uzbrucējs nospēlēja 13:31 minūti, precīzs bija viņa vienīgais metiens pa vārtiem, četras reizes pielietoja spēka paņēmienu, bloķēja vienu pretinieku metienu, bet cīņu noslēdza ar pozitīvu lietderības koeficientu "+1".

"Sabres" tā ir pirmā reize sezonā, kad gūtas divas uzvaras pēc kārtas. Tā komandai ir graujošākā uzvara sezonā, turklāt pirmo reizi komanda uzvarējusi ar vairāk nekā trīs vārtu pārsvaru, kā arī tā ir otrā "sausā" uzvarētā cīņa sezonā.

Pirmā perioda 15. minūtē vairākumā pirmos vārtus guva Sems Reinharts, bet otrajā trešdaļā "Sabres" panāca graujošo 5:0. Pašā perioda sākumā 17. sekundē Raiens O'Reilijs guva "Sabres" otros vārtus, tad Girgenons palielināja pārsvaru līdz 3:0, bet turpinājumā divus "Sabres" vairākumus izmantoja Džeks Eihels un O'Reilijs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!