Foto: AFP/Scanpix/LETA
Latvijas hokejists Zemgus Girgensons svētdien Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta spēlē guva divus vārtus un sekmēja Bufalo "Sabres" uzvaru.

"Sabres" hokejisti svētdien ar rezultātu 5:2 (2:0, 2:1, 1:1) pārspēja Floridas "Panthers" komandu, pārtraucot trīs zaudējumu sēriju.

Mača 19. minūtē Girgensons neitrālajā zonā ieguva ripu un iesāka pretuzbrukumu, tad saņēma ripu atpakaļ no Brendona Montura un izpildīja precīzu metienu, tobrīd panākot rezultātu 2:0. Savus otros vārtus latvietis guva 54. minūtē, kad lielā ātrumā pārslidoja pāri visam laukumam un iedabūja ripu vārtos gar tuvo stabu.

Girgensons šajā mačā laukumā pavadīja 16 minūtes, no kurām 3:49 nospēlēja mazākumā, bet 29 sekundes – vairākumā. Latvietis spēlēja ceturtajā virknējumā kopā ar Monturu un Johanu Larsonu. Viņš izdarīja trīs metienus pa vārtiem, pielietoja trīs spēka paņēmienus un spēli noslēdza ar pozitīvu lietderības koeficientu +2.

Latvijas hokejists šajā mačā guva savus otros un trešos vārtus šajā sezonā, bet 23 regulārā čempionāta spēlēs viņš iespējis arī trīs rezultatīvas piespēles.

"Sabres" labā aizvadītajā mačā vārtus guva arī Džefs Skiners, Džeks Eikels un Viktors Olofsons, bet "Panthers" rindās izcēlās Noels Aciari un Brets Konolijs.

"Sabres" ar šo panākumu ar 25 punktiem 23 spēlēs pakāpās uz desmito vietu Austrumu konferencē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!