Foto: AP/Scanpix/LETA

Latviešu uzbrucējs Zemgus Girgensons sestdien atzīmējās ar rezultatīvu piespēli Nacionālās hokeja līgas (NHL) spēlē, palīdzēdams Bufalo "Sabres" pieveikt līgas līdervienību Nešvilas "Predators", kuras rindās planētā spēcīgākajā čempionātā debitēja 18 gadus vecais soms Ēli Tolvanens.

"Sabres" viesos svinēja uzvaru ar rezultātu 7:4 (1:2, 5:2, 1:0).

Girgensons ar rezultatīvu piespēli atzīmējās jau spēles pirmajā minūtē, kad vārtu priekšā asistēja Džeisonam Pominvilam.

"Sabres" otrā perioda sākumā nonāca iedzinējos ar 1:3, bet pirms trešās trešdaļas rezultāta tablo vēstīja jau 6:4 viesu labā, jo pēc Viktora Antipina iegrūšanas apmalē "Predators" piecas minūtes spēlēja mazākumā, ielaižot trīs vārtus. Trešajā periodā "Sabres" guva vēl vienus vārtus un svinēja rezultatīvu uzvaru.

"Sabres" rindās ar "hat-trick" izcēlās Sems Reinhārts, divas ripas pretinieku cietoksnī ieraidīja Kails Okposo, bet pa vienam precīzam metienam bija Pominvilam un Raienam O'Reilijam, kuram bija arī divas rezultatīvas piespēles. Tikmēr piecos vārtu guvumos asistēja Džeks Aikels, bet ar trim piespēlēm atzīmējās Rasmuss Ristolainens.

"Nav patīkami redzēt komandas biedru gūstam savainojumu. Paveicām labu darbu un atmaksājām par viņu pārkāpumu," pēc mača teica Aikels, paužot cerību, ka Antipins, kurš laukumu pameta uz nestuvēm, ātri atkopsies.

Girgensons šajā spēlē uz ledus pavadīja 12 minūtes un 11 sekundes, kuru laikā veica vienu metienu pa vārtiem, pielietoja vienu spēka paņēmienu, zaudēja vienu ripu, uzvarēja savā vienīgajā iemetienā, nopelnīja divas soda minūtes un tika pie negatīva lietderības koeficienta -1.

Tikmēr "Predators" komandā Tolvanens savā debijā nospēlēja 13 minūtes un 34 sekundes.

Tolvanens šosezon pirms tam pārstāvēja Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komandu Helsinku "Jokerit". Somijas galvaspilsētas klubam nepārvarot Gagarina kausa izcīņas otro kārtu, noslēgtais divu gadu līgums tika lauzts.

Tolvanens 49 regulārā čempionāta spēlēs guva 19 vārtus un veica 17 rezultatīvas piespēles, bet izslēgšanas turnīrā viņam 11 mačos bija seši gūti vārti un viena rezultatīva piespēle.

Tolvanens iepriekšējā sezonā bija latviešu vārtsarga Matīsa Edmunda Kivlenieka komandas biedrs Savienoto Valstu hokeja līgas (USHL) junioru čempionāta komandā Sūsitijas "Musketeers", bet jūnijā viņu NHL draftā ar 30. numuru izraudzījās Stenlija kausa fināliste "Predators". Jūlija sākumā viņš nolēma uzsākt profesionāļa gaitas, noslēgdams divu gadu līgumu ar "Jokerit".

Girgensons šosezon NHL aizvadījis 70 spēles, gūstot septiņus vārtus un izceļoties ar astoņām rezultatīvām piespēlēm. Latviešu hokejists nopelnījis lietderības koeficientu -11, kā arī ticis pie 26 soda minūtēm.

Līdz regulārā turnīra beigām "Sabres" atlikušas vairs tikai četras spēles, nākamajā mačā pirmdien viesojoties pie Toronto "Maple Leafs".

Bufalo komanda šosezon ar 62 punktiem 78 spēlēs ieņem pēdējo 16. vietu konferencē un par trim punktiem atpaliek no Otavas "Senators". Visas līgas kopvērtējumā Bufalo komanda atrodas pēdējā pozīcijā un arī šosezon Stenlija kausa izcīņa Girgensonam ies secen.

Tikmēr "Predators" ar 111 punktiem 78 mačos ir visas līgas un Rietumu konferences vadošā komanda.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!