Foto: AP/Scanpix/LETA

Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta mačā svētdien Bufalo "Sabres" sastāvā pēc divu spēļu izlaišanas atgriezās latvietis Zemgus Girgensons, bet komanda ar rezultātu 2:3 pagarinājumā izbraukumā piekāpās Sentluisas "Blues".

Girgensons iepriekšējās divās spēlēs netika komandas pieteikumā, taču svētdien viņš atkal bija komandas sastāvā. Viņš spēlēja ceturtajā virknējumā ar Johanu Larsonu un Hadsonu Fasčingu. Latvietis laukumā pavadīja 11:18 minūtes, kuru lakā pielietoja divus spēka paņēmienus un spēli noslēdza ar pozitīvu lietderības koeficentu +1. Girgensons šosezon 25 spēlēs guvis vienus vārtus un izdarījis divas rezultatīvas piespēles.

Jau spēles 40. sekundē Breidens Šens guva vārtus "Blues" komandai, bet 37. minūtē Pols Ščastnijs dubultoja rezultāta pārsvaru mājiniekiem. Trešajā periodā Evans Rodrigess bija "Sabres" galvenais varonis, un viņš 42. un 59. minūtē izdarīja precīzus metienus un ieveda spēli pagarinājumā. Vladimirs Tarasenko tomēr spēja "Blues" komandai garantēt uzvaru, precīzi metot 36 sekundes pirms pagarinājuma beigām.

NHL Austrumu konferences kopvērtējumā "Sabres" ar 20 punktiem 30 spēlēs ir pēdējā vietā, un līgas kopvērtējumā Bufalo apsteidz vienīga Arizonas "Coyotes".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!