Foto: AFP/Scanpix/LETA

Latvijas hokejists Zemgus Girgensons gatavs atgriezties laukumā Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba Bufalo "Sabres" nākamajā trīs spēļu izbraukuma sērijā, vēsta klubs.

Girgensons traumas dēļ nav spēlējis kopš 25. janvāra, bet kopā ar komandu trenējas kopš 4. marta. Treniņos viņš spēlēja kopā ar saviem ierastajiem maiņas biedriem Kailu Okposo un Kodiju Īkinu.

"Sabres" nākamo spēli aizvadīs naktī uz piektdienu, kas tiksies ar Edmontonas "Oilers". Pastāv liela iespēja, ka viņš spēlēs jau šajā mačā. Pēc tam Bufalo komanda spēkosies ar Kalgari "Flames" un Vankūveras "Canucks".

"Viņš katru dienu dod ļoti daudz enerģijas," par Girgensonu teica Okposo. "Man patīk, kad varu paskatīties pa kreisi un viņu tur redzēt. Ir lieliski, ka Girgensons ir atpakaļ."

Girgensons šajā sezonā piedalījies 34 spēlēs, kurā viņš guvis septiņus vārtus un izdarījis piecas rezultatīvas piespēles. Viņš ir viens no labākajiem komandas spēlētājiem mazākumā un metienu bloķēšanā. Vidēji mačā latvietis laukumā pavadījis 15:15 minūtes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!