Foto: AP/Scanpix/LETA

Latvijas hokeja uzbrucējs Zemgus Girgensons trešdien Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionātā spēlē guva abus Bufalo "Sabres" vārtus, bet viņa pārstāvētā komanda ar rezultātu 2:3 savā laukumā pēcspēles metienu sērijā piekāpās Vinipegas "Jets".

Girgensons vispirms precīzs bija mača 15. minūtē, kad viņa pirmo metienu bloķēja aizsargs, bet ar otro mēģinājumu latvietis izdarīja spēcīgu un precīzu metienu, kas deva "Sabres" komandai vadību ar 1:0. Otros vārtus Girgensons guva 29. minūtē, šoreiz viņš aktīvi nocīnījās vārtu priekšā un ieguva ripu un ar nūjas neērto pusi izpildīja rezultatīvu metienu, panākot 2:1.

Girgensons šajā mačā nospēlēja 13:22 minūtes, no kurām 30 sekundes viņš laukumā bija mazākumā. Latvietis izdarīja četrus metienus, pielietoja vienu spēka paņēmienu un bloķēja vienu metienu, bet spēli noslēdza ar lietderības koeficientu +1.

Girgensons tika atzīts par spēles otro spožāko zvaigzni. Šajā sezonā latvietis tagad guvis 10 vārtus un izdarījis sešas rezultatīvas piespēles.

"Jets" rindās vārtus pamatlaikā guva Bleiks Vīlers un Meisons Epltons.

Pēcspēles metienos "Sabres" hokejistiem precīzi bija Viktors Olofsons un Alekss Tuks, bet Vinipegai uzvaru nodrošināja Pjēra Luka-Dibuā, Marka Šeifeles un Vīlera precīzie metieni.

Zaudējumu piedzīvoja Rūdolfa Balcera pārstāvētā Sanhosē "Sharks", kas ar rezultātu 2:5 izbraukumā piekāpās Arizonas "Coyotes".

Balcers šajā mačā nospēlēja 15:53 minūtes, un 31 sekundi laukumā viņš pavadīja mazākumā. Statistikā latvietis atzīmējās ar vienu spēka paņēmienu un neitrālu lietderības koeficientus, bet metienus pa vārtiem šoreiz uzbrucējs neizdarīja.

Spēles 13. minūtē Skots Rīdijs deva vadību "Sharks" hokejistiem, bet trīs minūtes vēlāk Niks Ričijs rezultātu izlīdzināja. Jans Jeniks 29. minūtē deva "Coyotes" vienībai vadību, bet Brents Bērns brīdi vēlāk atjaunoja neizšķirtu rezultātu.

Spēles trešajā trešdaļā "Coyotes" guva trīs bezatbildes vārtus, precīzi metot Jenikam, Beretam Heitonam un Nikam Šmalcam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!