Foto: Reuters/Scanpix

Latviešu uzbrucējs Zemgus Girgensons sestdien guva divus vārtus, šīs sezonas Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta mačos otrreiz pēc kārtas tiekot pie diviem rezultativitātes punktiem, bet Bufalo "Sabres" komanda savā laukumā ar 6:2 (2:0, 2:2, 2:0) uzvarēja Toronto klubu "Maple Leafs".

"Sabres" komanda pārtraukusi piecu zaudējumu sēriju, kuras gaitā pirms tam iepriekšējās trīs spēlēs pēc kārtas savos vārtos ielaida sešas ripas.

Spēles 16.minūtē mājiniekus vadībā vairākumā izvirzīja Tailers Eniss, bet trīs minūtes vēlāk izcēlās Girgensons, kurš mazākumā izmantoja komandas biedra piespēli un spēja trīs pretinieku ielenkumā atrast ceļu līdz vārtiem, kurus pirms tam neapdomīgi bija pametis vārtsargs.

Otrās trešdaļas gaitā "Sabres" labā vārtus guva Drū Stefords un Mets Molsons, bet viesi uz katru no tiem arī atbildēja ar precīzu metienu. Pēcāk trešās trešdaļas otrajā minūtē 5:1 panāca Tailers Maijerss, bet piektajā minūtē gala rezultātu panāca Girgensons, kurš spēja izlauzties vienatnē pret vārtsargu un to meistarīgi apspēlēt.

Latvietis tika nosaukts par mača otro zvaigzni. Divus vārtus vienā spēlē viņš guvis otro reizi NHL hokejista karjerā.

"Kad netiek gūtas uzvaras, tā jau ir pietiekoši smagi, tomēr šoreiz bijām kā cita komanda. Bijām desmit reizes labāki nekā līdz šim," paudis Girgensons. "Mums ir jāturpina progresēt."

Laukumā Girgensons pavadīja 18 minūtes un 30 sekundes, veicot divus metienus pa vārtiem, bloķējot vienu raidījumu, uzvarot piecos no 16 iemetieniem un tiekot pie labākā lietderības koeficienta abu komandu rindās un arīdzan savā NHL karjerā (+4).

Pēdējos septiņos mačos latvietis guvis četrus vārtus un veicis trīs rezultatīvas piespēles.

Pašlaik 20 gadus vecais Girgensons pagājušajā sezonā NHL 70 mačos guva astoņus vārtus un veica 14 rezultatīvas piespēles. Savukārt šosezon viņš 19 mačos guvis sešus vārtus un izpildījis četras rezultatīvas piespēles, kas dod trešo vietu komandas rezultatīvāko spēlētāju sarakstā, zaudējot Stefordam un Enisam.

Kā zināms, "Sabres" komandu vada bijušais Latvijas izlases galvenais treneris Teds Nolans. Tāpat šajā sezonā "Sabres" treneru kolektīvam pievienojušies vēl divi bijušie Latvijas izlases treneri - Artūrs Irbe un Toms Kūlens.

Pēc 19 aizvadītiem mačiem "Sabres" Austrumu konferences kopvērtējumā ar desmit punktiem ir pēdējā vietā 16 klubu konkurencē, turklāt pēdējo vietu klubs ieņem arī Atlantijas divīzijā un visas līgas kopvērtējumā.

Kā zināms, iepriekšējā sezonā "Sabres" komanda 82 spēlēs tika vien pie 52 punktiem, kļūstot par vājāko visā līgā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!