Foto: AP/Scanpix/LETA

Latvietis Zemgus Girgensons ceturtdien Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta spēlē izcēlās ar vārtu guvumu, bet tas neglāba viņa pārstāvēto Bufalo "Sabres" no pirmā zaudējuma aizvadītajās 11 spēlēs.

"Sabres" hokejisti izbraukumā ar rezultātu 4:5 (2:3, 1:0, 1:2) piekāpās Tampabejas "Lightning" hokejistiem. Tādējādi pārtrūka "Sabres" 10 uzvaru sērija.

Girgensons ar vārtu guvumu izcēlās spēles devītajā minūtē, kad viņš vārtu priekšā pēc Rasmusa Ristolainena tālā metiena mainīja ripas lidojuma virzienu un pārspēja vārtsargu. Tas latvietim ir otrais "gols" sezonā, bet viņa kontā arī četras rezultatīvas piespēles 23 spēlēs.

Šajā mačā viņš laukumā pavadīja 14:07 minūtes, no kurām 2:50 minūtes nospēlēja mazākumā. Šajā laikā Girgensons izdarīja divus metienus pa vārtiem, pielietoja divus spēka paņēmienus un spēli noslēdza ar neitrālu lietderības koeficientu.

Visa mača garumā abas komandas spēkojās ļoti līdzīgi un rezultāts piecas reizes bija neizšķirts. "Sabres" komandā ar diviem precīziem metieniem izcēlās Sems Reinharts, bet vienus vārtus guva Teidžs Tompsons. "Lightning" vienībā vārtus guva Dens Džirardi, Alekss Killorns, Ņikita Kučerovs, Stīvens Stemkoss un Sederiks Pakets, kurš 55. minūtē guva uzvaru nesošos vārtus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!