Foto: AP/Scanpix/LETA

Latviešu uzbrucējs Zemgus Girgensons piektdien atzīmējās ar rezultatīvu piespēli Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta mačā, bet neglāba Bufalo "Sabres" komandu no zaudējuma, kamēr NHL debitants Rūdolfs Balcers citā spēlē sekmēja Otavas "Senators" uzvaru.

"Sabres" viesos ar rezultātu 3:4 (1:2, 2:1, 0:1) piekāpās Vankūveras "Canucks" vienībai, ciešot ceturto zaudējumu pēdējās piecās spēlēs.

Girgensons ar rezultatīvu piespēli izcēlās otrā perioda trešajā minūtē, kad pēc ripas izcīnīšanas pie laukuma apmales ievadīja uzbrukumu, kuru ar precīzu metienu noslēdza Kails Okposo, panākdams 2:2. Otrajā periodā komandas apmainījās ar vēl diviem gūtiem vārtiem, bet trešās trešdaļas sestajā minūtē laukuma saimniekiem uzvaras vārtus iemeta zviedrs Lūi Ēriksons.

Girgensons šajā duelī uz ledus pavadīja 13 minūtes un 37 sekundes, kuru laikā vienu reizi meta pa vārtiem, pielietoja piecus spēka paņēmienus un tika pie pozitīva lietderības koeficienta +1.

Girgensons šajā sezonā 40 spēlēs guvis trīs vārtus, veicis astoņas rezultatīvas piespēles un ticis pie negatīva lietderības koeficienta -2.

"Sabres" ar 54 punktiem 47 spēlēs Austrumu konferences kopvērtējumā ieņem devīto vietu, kamēr "Canucks" ar 50 punktiem 49 cīņās ir astotā Rietumos.

Bufalo vienība nākamo spēli aizvadīs vien 29.janvārī, kad viesosies pie Kolumbusas "Blue Jackets".

Tikmēr Balcera pārstāvētā "Senators" viesos ar rezultātu 4:1 (1:0, 3:1, 0:0) pārspēja Karolīnas "Hurricanes", izcīnot ceturto uzvaru pēdējās piecās spēlēs.

"Senators" pēc Balcera ierašanās septiņās spēlēs izcīnījusi četras uzvaras.

Balcers šajā duelī nospēlēja desmit minūtes un 35 sekundes, kuru laikā veica vienu metienu pa vārtiem, pielietoja vienu spēka paņēmienu, bloķēja vienu metienu un iekrāja neitrālu lietderības koeficientu.

Balcers šosezon septiņās spēlēs guvis vienus vārtus, veicis vienu rezultatīvu piespēli un ticis pie neitrāla lietderības koeficienta.

"Senators" ar 43 punktiem 48 spēlēs ir 14.vietā Austrumu konferencē un ir viena no līgas vājākajām komandām, kamēr "Hurricanes" ar 49 punktiem 47 mačos ir desmitā Austrumos tieši aiz "Sabres" vienības.

Nākamo maču "Senators" aizvadīs sestdien, kad viesosies pie Sentluisas "Blues" vienības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!