Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Latvijas uzbrucējs Zemgus Girgensons sestdien guva vārtus Nacionālās hokeja līgas (NHL) mačā, taču viņa pārstāvētā Bufalo "Sabres" komanda piedzīvoja zaudējumu.

"Sabres" izbraukumā ar rezultātu 2:3 (1:1, 1:1, 0:0, 0:0, 0:1) pēcspēles metienu sērijā atzina Minesotas "Wild" pārākumu.

Trešajā minūtē pēc individuāla reida precīzu metienu no zonas vidus izpildīja Džeks Kvins, panākdams 1:0 viesu labā, bet nākamajā minūtē Jūels Ēriksons vairākumā izlīdzināja rezultātu.

Otrā perioda vidū Girgensons saņēma ripu pie kreisā vārtu stabiņa un raidīja to tukšajā stūrī, atjaunodams "Sabres" komandai vadību. Latviešu uzbrucējam šie bija pirmie gūtie vārti kopš mēneša sākuma, iepriekšējās 12 spēlēs paliekot "sausā".

Tiesa, arī šoreiz Bufalo hokejisti nenoturēja vadību, jo pēc divām minūtēm Džereds Spērdžens ar metienu bez ripas apstādināšanas panāca 2:2.

Ar šādu rezultātu noslēdzās pamatlaiks un arī papildlaiks, bet pēcspēles metienu sērijā ar 3:1 pārāki bija mājinieki. "Sabres" rindās vienīgo metienu realizēja Teidžs Tompsons, bet "Wild" sastāvā nekļūdīgi meta Mets Dzukarello, Kirils Kaprizovs un Frederiks Gudro.

Girgensons šajā cīņā uz ledus pavadīja 14 minūtes un 58 sekundes, no tām divas minūtes un sešas sekundes mazākumā. Latviešu uzbrucējs vienreiz meta pa vārtiem, bloķēja divus metienus, uzvarēja savā vienīgajā iemetienā un iekrāja pozitīvu lietderības koeficientu +1.

Šosezon Girgensons 47 mačos guvis piecus vārtus, atdevis sešas rezultatīvas piespēles un ticis pie negatīva lietderības koeficienta -2.

Neveiksmi sestdien piedzīvoja arī vārtsarga Elvja Merzļikina pārstāvētā Kolumbusas "Blue Jackets", kas viesos ar 1:3 (0:1, 1:1, 0:1) zaudēja Sietlas "Kraken".

Merzļikinu pārspēja Morgans Gīkijs, Alekss Venbergs un Ēli Tolvanens, bet viesiem vienīgos vārtus guva Kents Džonsons.

Latvijas vārtsargs maču noslēdza ar 28 atvairītiem metieniem, bet pretējos vārtos Filipam Grūbaueram bija mazāk darba, jo "Blue Jackets" pa mājinieku vārtiem meta 25 reizes.

Šosezon Merzļikins piedalījies 20 spēlēs, kurās svinējis piecas uzvaras, vidēji ielaidis 4,48 ripas un atvairījis 86,8% metienu.

Tāpat zaudējumu cieta uzbrucēja Teodora Bļugera pārstāvētā Pitsburgas "Penguins", kas mājās piekāpās Sanhosē "Sharks" ar rezultātu 4:6 (2:2, 1:2, 1:2).

"Pingvīniem" divi vārti un rezultatīva piespēle bija Jevgeņijam Malkinam, bet pretinieku rindās Logans Kutūrs izcēlās ar pieciem rezultativitātes punktiem - diviem vārtiem, abiem trešajā periodā, un trīs piespēlēm.

Bļugers šajā spēlē uz ledus bija 13 minūtes un 55 sekundes, vien minūti un 25 sekundes spēlēja mazākumā, trīsreiz meta pa vārtiem, pielietoja vienu spēka paņēmienu, bloķēja vienu metienu, zaudēja divas ripas, pārtvēra vienu piespēli, uzvarēja četros no pieciem iemetieniem un cīņu pabeidza ar neitrālu lietderības koeficientu. Šosezon Bļugers 34 mačos guvis vienus vārtus, atdevis sešas rezultatīvas piespēles un iekrājis negatīvu lietderības koeficientu -5.

Joprojām Amerikas Hokeja līgā (AHL) spēlē uzbrucējs Rūdolfs Balcers, kura pārstāvētā Tampabejas "Lightning" savā laukumā ar rezultātu 5:2 (3:1, 1:1, 1:0) guva virsroku pār Losandželosas "Kings".

"Lightning" mājās uzvarēja 12.spēli pēc kārtas, kas ir jauns komandas rekords. Ar trīs rezultatīvām piespēlēm izcēlās Niks Perbikss, bet Stīvens Stemkoss, kurš asistēja vienos vārtos, pagarināja sēriju, kurā guvis punktus 11 mačos pēc kārtas.

Visas četras latviešu pārstāvētās komandas cīnās Austrumu konferencē. "Lightning" ar 65 punktiem 48 spēlēs ir piektā, "Penguins" ar 57 punktiem 49 mačos ieņem astoto vietu, uzreiz aiz tās ir "Sabres" ar 56 punktiem 49 dueļos, bet "Blue Jackets" ar 33 punktiem 50 cīņās ir pārliecinoši pēdējā, 16.pozīcijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!