Foto: F64

Bufalo "Sabres" komandu pārstāvošais latviešu uzbrucējs Zemgus Girgensons balsojumā par Nacionālās hokeja līgas (NHL) Visu zvaigžņu spēles sākumsastāvu tuvāko sekotāju pašlaik apsteidz par vairāk nekā 428 000 balsu, liecina otrdien publicētie rezultāti.

Rezultātu apkopošanas brīdī Girgensons bija saņēmis 803 805 balsis, kas dod pārliecinošu līderpozīciju starp visiem līgas spēlētājiem. Pirms nedēļas viņš ar 399 356 balsīm savu tuvāko sekotāju apsteidza par vairāk nekā 150 000 balsu.

Starp uzbrucējiem otrais ar 375 758 balsīm ir Patriks Keins no Čikāgas "Blackhawks", bet ar 367 962 balsīm trešais ir viņa komandas biedrs Džonatans Tēvzs. Tāpat 300 000 balsu pārsniegusi arī Pitsburgas "Penguins" komandas superzvaigzne Sidnijs Krosbijs.

Starp aizsargiem labākie ir "Blackhawks" pārstāvis Dankans Kīts un Monreālas "Canadiens" spēlētājs Pernels Karls Sabens, kuri arī pārsnieguši 300 000 balsu. Savukārt vārtsargu konkurencē līderis ir "Blackhakws" spēlējošais Korijs Krofords, kurš ieguvis 311 166 balsis.

Kā informē līga, teju 82% balsu par labu Girgensonam nāk no Latvijas.

Līdzjutēju balsošana ilgs līdz 1.janvārim, bet, apkopojot fanu balsis, tiks izraudzīts viens vārtsargs, divi aizsargi un trīs uzbrucēji, kamēr pārējos Visu zvaigžņu spēles dalībniekus izraudzīsies līga.

No vienas IP adreses dienā drīkst nobalsot desmit reizes.

Girgensons šobrīd aizvada savu otro sezonu NHL, kur 27 mačos guvis astoņus vārtus un izpildījis sešas rezultatīvas piespēles, kas dod otro vietu komandas rezultatīvāko spēlētāju sarakstā, zaudējot Taileram Enisam.

Visu zvaigžņu spēle nākamā gada 25.janvārī norisināsies Kolumbusā. Šis paraugmačs nav norisinājies jau divus gadus, jo pirms diviem gadiem to atcēla lokauta dēļ, bet šogad tas nenotika Soču olimpisko spēļu dēļ.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!