Foto: AFP/Scanpix

Atzinīgus vārdus par latviešu uzbrucēju Zemgu Girgensonu pēc viņa veiksmīgās spēles sacīja Bufalo "Sabres" galvenais treneris Teds Nolans, uzsverot, ka viņš ir labākais spēlētājs komandā.

Atgādinām, ka Girgensons otrdien mačā pret Detroitas "Red Wings" izcēlās ar diviem vārtu guvumiem, tomēr tas neglāba komandu no zaudējuma.

"Girgensons vienmēr spēlē pareizi. Skatoties kā viņš aizvada katru spēli, pārējie komandas spēlētāji var mācīties no viņa," Ziemeļamerikas medijiem sacīja Nolans. "Neatkarīgi no tā, vai viņš gūst vārtus, vai nē, viņš ir pārliecinoši labākais spēlētājs mūsu komandā. Kāpēc? Tāpēc, ka viņš spēlē pareizi. Zemgus strādā abās laukuma pusēs, viņš cīnās un spēlē ar aizrautību un spēlē tā, kā to dara labi spēlētāji. Šovakar viņš bija lielisks."

Tikmēr Girgensons stāstīja, ka savā otrajā gadā profesionālajā hokejā, viņš mēģina iegūt pārliecību par saviem spēkiem. "Es zinu, ka spēju gūt tādus vārtus, kādi mačā bija mani otrie. Viss atkarīgs no pārliecības."

"Ar treneriem esmu runājis, ka man neitrālajā zonā ir jāuzņem ātrums un jāielaužas uzbrukuma zonā, lai pārsteigtu pretiniekus. Šoreiz tas izdevās," turpināja latvietis.

Tāpat Girgensona sniegumu pret "Red Wings" slavēja arī viņa komandas biedrs Kodijs Hodžsons, kurš uzvēra, ka Latvijas uzbrucējs bijis lielisks. "Abi Girgensona vārti ir lielisks piemērs, kā ar spēku var nospiest pretinieku. Ātrums un atlētisms ir ļoti svarīgs."

Girgensons šīs sezonas 67 spēlēs guvis astoņus vārtus un veicis 14 rezultatīvas piespēles.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!