Foto: AP/Scanpix

Latviešu uzbrucējs Zemgus Girgensons ir šīs sezonas Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba Bufalo "Sabres" sensācija, uzsvēris pilsētas hokeja interneta portāls "Sabreshockeycentral.com".

Bufalo klubs šo sezonu sāka ar vērienīgiem komandas atjaunināšanas plāniem, sastāvā iekļaujot arī 19 gadus veco Girgensonu. Pēc ļoti vājajiem rezultātiem laukumā padzītas tika visas centrālās vienības vadības personas, bet par komandas galvenā trenera pienākumu veicēju kļuva Latvijas izlases vadītājs Teds Nolans. Tikmēr pats Girgensons pārmaiņu ēnā pārliecinoši nosargājis savu vietu komandā, laika gaitā uzkalpojoties līdz pirmajam uzbrucēju virknējumam.

"Girgensons ir viens no patīkamākajiem "Sabres" komandas šīs sezonas faktoriem. Viņš savā pirmajā NHL sezonā demonstrē iespaidīgu sniegumu, bet viņa loma komandā turpina augt. Girgensons ir kļuvis par komandas sensāciju, bet viņa spēles stils un darba ētika saviļņo visus vienības fanus," raksta medijs.

"Vienīgā lieta, ko nav iespējams hokejistam iemācīt, ir spējas strādāt," citēts Nolans. "Girgensons par savu vietu cīnās katru dienu. Ir patīkami redzēt, ka viņa darbs pēdējā laikā nes augļus."

Iepriekšējā vienības galvenā trenera Rona Rolstona vadībā uzbrucējs 19 spēlēs laukumā pavadīja vidēji 13 minūtes un 26 sekundes, nedodoties laukumā mazākumā un pārsvarā darbojoties trešajā maiņā, kā arī tiekot pie vieniem vārtiem un četrām rezultatīvām piespēlēm. Savukārt 14 mačos Nolana vadībā latvietis spēlējis nozīmīgu lomu vienības mazākuma maiņās un laukumā vidēji pavadījis teju 15 minūtes, kā arī guvis divus vārtus un veicis četras piespēles.

Girgensons šosezon paguvis veikt jau 65 spēka paņēmienus, bet Nolana vadībā vēl ne reizi nav ticis noraidīts.

"Latvietis pašaizliedzīgi cīnās par katru neitrālo ripu un dara visu iespējamo, lai izkārtotu saviem komandas biedriem labas metienu pozīcijas. Viņa maiņa kopā ar Metu Moulsonu un Taileru Enīsu "šauj no visiem stobriem" un droši vien ir labākā šosezon redzētā," turpina medijs.

"Nedrīkstu ļaut savai darba ētikai mazināties, jo lielā mērā tieši tās dēļ esmu šeit," uzskata Girgensons.

Girgensons šosezon 33 mačos guvis trīs vārtus un izpildījis astoņas rezultatīvas piespēles. Viņa negatīvais lietderības koeficients -2 ir viens no labākajiem komandā.

"Sabres" ar 19 punktiem 34 spēlēs pārliecinoši ieņem ne tikai pēdējo, astoto, vietu Atlantijas divīzijā, bet ir arī vājākā vienība Austrumu konferencē un visā līgā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!