Foto: AFP/Scanpix/LETA

Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta spēlē latvietis Zemgus Girgensons izdarīja divas rezultatīvas piespēles, bet tas neglāba Bufalo "Sabres" komandu no zaudējuma izbraukumā Sanhosē "Sharks" – 2:3 (1:2, 1:1, 0:0).

Girgensons šajā mačā spēlēja pirmajā virknējumā ar Džeku Eikelu un Džeisonu Pominvillu un laukumā pavadīja 14:09 minūtes, kuru laikā izdarīja arī vienu metienu pa vārtiem, pielietoja piecus spēka paņēmienus, bloķēja divus metienus un nopelnīja pozitīvu lietderības koeficentu +1.

Spēles 13. minūtē Girgensons ar ieiešanu uzbrukuma zonā iesāka "Sabres" uzbrukumu un piespēlēja Eikelam, kurš tālāk palīdzēja Pominvillam rezultātu izlīdzināt (1:1). Šis pats trio izveidoja arī nākamo "Sabres" "golu", kad 27. minūtē latvietis labi nospēlēja pie laukuma apmales un nogādāju ripu Eikelam, kurš iegāja zonā un vēlreiz sekmēja Pominvilla rezultatīvo metienu. Girgensonam šie bija pirmie rezultativitātes punkti šajā sezonā.

"Sharks" rindās precīzi meta Tomašs Hertls, Kriss Tiernijs un Timo Meiers, kurš 35. minūtē guva uzvaras vārtus.

"Sabres" hokejisti šajā sezonā četrās spēlēs vēl nav tikuši pie uzvarām, un Austrumu konferencē klubs ar vienu punktu ir pēdējā vietā.

Foto: AFP/Scanpix/LETA
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!