Foto: AFP/Scanpix/LETA

Latviešu uzbrucējs Zemgus Girgensons sestdien otro Nacionālās hokeja līgas (NHL) spēli pēc kārtas atzīmējās ar rezultatīvu piespēli, bet Rūdolfs Balcers pavadīja uz ledus savu līdz šim lielāko laiku karjerā, pašmāju hokejistu pārstāvētajām komandām ciešot zaudējumus.

Girgensona pārstāvētā "Sabres" savā laukumā ar rezultātu 3:5 (2:1, 0:1, 1:3) piekāpās NHL līdervienībai Tampabejas "Lightning".

Latviešu uzbrucējs ar rezultatīvu piespēli atzīmējās desmit sekundes pirms pirmā perioda beigām, kad paša ievadīta pretuzbrukuma noslēgumā asistēja Teidžam Tompsonam.

Viņš šajā mačā uz ledus pavadīja 14 minūtes un četras sekundes, kuru laikā vienu reizi meta pa vārtiem, pielietoja trīs spēka paņēmienus un tika pie neitrāla lietderības koeficienta.

Girgensons šajā sezonā 38 spēlēs guvis trīs vārtus, veicis septiņas rezultatīvas piespēles un ticis pie negatīva lietderības koeficienta -2.

"Sabres" ar 52 punktiem 45 spēlēs Austrumu konferences kopvērtējumā ieņem devīto vietu, izkrītot no "play-off" zonas, kamēr "Lightning" 72 punktiem 45 cīņās ir šīs konferences un visas līgas līdere.

Bufalo hokejisti nākamo spēli aizvadīs pirmdien, kad viesosies pie Edmontonas "Oilers".

Tikmēr pagājušajā nedēļā NHL debitējušā Balcera pārstāvētā Otavas "Senators" izbraukumā ar 1:4 (0:0, 0:1, 1:3) zaudēja Sanhosē "Sharks" komandai, kuras paspārnē latvietis bija pirms pieveinošanās Kanādas vienībai.

Balcers šajā mačā nospēlēja 13 minūtes un 23 sekundes, kas viņam NHL ir rekords. Šajā laikā liepājnieks veica trīs metienus pa vārtiem un tika pie neitrāla lietderības koeficienta.

Latviešu uzbrucējs šajā sezonā un NHL karjerā piecās spēlēs guvis vienus vārtus un veicis vienu rezultatīvu piespēli, iekrādams neitrālu lietderības koeficientu.

"Senators" ar 39 punktiem 46 spēlēs ir priekšpēdējā, 15.vietā Austrumu konferencē un ir viena no līgas vājākajām komandām, kamēr "Sharks" ar 61 punktu 47 mačos ir Rietumu konferences vicelīdere.

Nākamajā mačā Senators hokejisti trešdien savā laukumā uzņems Kolorādo "Avalanche".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!