Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Latvijas hokejists Zemgus Girgensons svētdien skaistā manierē guva vārtus, taču tie neglāba Bufalo "Sabres" no zaudējuma Nacionālās hokeja līgas (NHL) spēlē izbraukumā ar rezultātu 1:3 Otavas "Senators".

Līdz ar šo zaudējumu pārtrūka "Sabres" sešu uzvaru sērija.

Girgensons mača 27. minūtē pēc teicamas Matiasa Sāmuelsona piespēles izgāja viens pret vārtsargu, un latvietis apspēlēja Antonu Forsbergu, gūstot savus ceturtos vārtus šajā sezonā. Kopumā viņā kontā šosezon desmit rezultativitātes punkti 34 spēlēs.

Girgensons šajā mačā laukumā pavadīja 15:05 minūtes, no kurām 26 sekundes spēlēja mazākumā. Viņš realizēja vienīgo izpildīto metienu, pielietoja arī vienu spēka paņēmienu un noslēdza maču ar pozitīvu lietderības koeficientu +1.

"Senators" šajā mačā vajadzēja 47 sekundes, lai gūtu vārtus, un Tims Šticle izvirzīja mājiniekus vadībā. Tad otrajā trešdaļā Girgensons rezultātu izlīdzināja, taču piecas minūtes vēlāk Džeikobs Lukini atjaunoja Otavas komandas vadību. Mača pamatlaika izskaņā Šticle raidīja ripu tukšos vārtos, panākot mača gala rezultātu.

Bufalo "Sabres" vārtos Kreigs Andersons atvairīja 30 metienus, bet "Senators" vārtsargs Fošbergs atvairīja 33 metienus.

"Sabres" ar 38 izcīnītiem punktiem 35 mačos Austrumu konferencē ierindojas 11.pozīcijā, bet "Senators" ar 37 punktiem tikpat aizvadītās spēlēs atrodas par vienu vietu zemāk.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!