Foto: AP/Scanpix/LETA

Zemgus Girgensons ceturtdien Nacionālās Hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta spēlē izcēlās ar gūtiem vārtiem, taču viņa pārstāvētā Bufalo "Sabres" komanda ar 2:4 (1:3, 1:0, 0:1) piekāpās Floridas "Panthers" vienībai.

Girgensons guva mača vienīgos vārtus otrajā periodā, kad "Sabres" rindās bija noraidīts Evanders Keins, samazinot "Panthers" pārsvaru līdz vieniem vārtiem – 2:3. Bufalo komandai šie bija sestie vārti skaitliskajā mazākumā šosezon. Girgensons mazākumā pārtvēra ripu vidus zonā, pēc ieslidošanas pretinieku zonā izdarīja vienu metienu, bet mirkli vēlāk saņēma piespēli no Jūhana Larsona un ar plaukstas metienu guva savus piektos vārtus sezonā.

Girgensons šai spēlē uz ledus pavadīja 11 minūtes un četras sekundes, kuru laikā izdarīja piecus metienus pa vārtiem; maču uzbrucējs noslēdza ar pozitīvu lietderības koeficientu +1.

Spēles rezultātu atklāja mājinieki, kad pirmās trešdaļas vidū Raiens O'Reilijs izvirzīja vadībā "Sabres". Tas arī bija vienīgais brīdis, kad Bufalo komanda atradās spēles vadībā, jo pēc tam sekoja divi vārti floridiešu izpildījumā – vispirms 12. minūtē Keits Jandls izlīdzināja rezultātu, tad pēc trim minūtēm Maiks Matesons un Deniss Maligins viesus izvirzīja vadībā.

Mača nosledzošos vārtus pamatlaika beigās guva Koltons Sevērs, panākot mača beigu rezultātu – 4:2 "Panthers" labā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!