Foto: F64

Tā kā hokeja sezona ir gara, ir tikai normāli, ka tās laikā spēlētājiem piedzīvo gan kāpumus, gan kritumus, uzskata Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandu Bufalo "Sabres" pārstāvošais latviešu uzbrucējs Zemgus Girgensons.

Latvietis ir viens no NHL vājākās komandas "Sabres" līderiem un pārsvarā laukumā aizvada vismaz 20 minūtes. Kaut viņš ar 14 precīziem metieniem joprojām ir vienības labākais vārtu guvējs, pēdējos 18 mačos Girgensona kontā ir vien trīs gūti vārti.

Vēl 30.decembrī Girgensona šīs sezonas lietderības koeficients bija pozitīvs +1, bet pašlaik jau tas ir -17. Pēdējās desmit spēlēs viņš sešas reizes ticis pie lietderības koeficienta -2.

"Sezona ir gara. Nav nozīmes cik daudz spēlē, bet kāpumi un kritumi ir neizbēgami," latviešu hokejistu citē portāls "buffalonews.com". "Prasme spēles līmeni saglabāt nemainīgu nāk kopā ar pieredzi."

Girgensons atzīst, ka lielais spēles laiks un gūtā pieredze pret pasaules labākajiem hokejistiem viņam palīdzēs nākotnē.

"Sajūta tāda, ka negatīvs lietderības koeficients turpina krāties, lai ko es darītu," secinājis sportists. "Neuzskatu, ka pašlaik aizsardzībā daru ko citu nekā iepriekš. Mūsu maiņai vienkārši neveicas."

Līdzīga situācija bija arī otrdien, kad "Sabres" ar 1:2 piekāpās Otavas "Senators" komandai - pirmajā vārtu guvumā, kad izcēlās zviedru spēlētājs Ēriks Kārlsons, ripa vārtos ielidoja rikošetā no Girgensona nūjas.

"Šādi rikošeti dažreiz ir neparedzami," pauda latvietis. "Mums nedaudz neveicas, tomēr dažreiz, jo smagāk strādā, jo veiksmīgāks kļūsti. Tātad, ja mēs strādāsim nedaudz vairāk, kļūsim nedaudz veiksmīgāki."

"Sabres" pēc 55 aizvadītiem mačiem ar 35 punktiem stabili ir vājākā komanda Atlantijas divīzijā, kā arī ieņem pēdējo 16.vietu arī Austrumu konferencē. Arī visas līgas kopvērtējumā tā pašlaik ir pēdējā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!